22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA urmează să aprobe complet vaccinul Pfizer în septembrie

SUA urmează să aprobe complet vaccinul Pfizer în septembrie

Agenţia Americană a Medicamentului (FDA) ar trebui să aprobe pe deplin, din septembrie, vaccinul de la Pfizer şi BioNtech contra Covid-19, afirmă The New York Times, potrivit News.ro.

Potrivit cotidianului care citează surse apropiate dosarului, „data oficială” la care vaccinul anti-Covid ar trebui să obţină undă verde completă de la FDA „este în jurul datei de 6 septembrie, Labor Day, sau mai devreme”.

Pfizer îşi furnizează vaccinurile sub o autorizaţie temporară de urgenţă care i-a fost acordată la 11 decembrie 2020.
Săptămâna trecută, FDA a indicat într-un comunicat că procedura de autorizare a vaccinului anti-Covid era „printre cele mai importante priorităţi ale agenţiei”.

Aprobarea completă a serului ar putea să crească încrederea şi să-i determine pe americani să se vaccineze în momentul în care virusul Delta foarte contagios creşte numărul de cazuri în ţară.

În jur de 192 de milioane de americani au primit cel puţin o doză de vaccin, adică 50% din populaţie sau 70% din adulţi.

În acelaşi timp, pe 27 iulie, potrivit cifrelor Centrului de prevenire şi combatere a bolilor (CDC), cazurile de Covid-19 au ajuns la 66.000 pe zi, de şase ori mai mult ca în iunie.

Moderna, al doilea vaccin foarte frecvent, autorizat tot sub regim de urgenţă, a depus, dar mai târziu, o cerere de aprobare completă. Johnson and Johnson şi vaccinul său cu o doză nu a depus încă cerere, potrivit NYT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS