22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru poliţişti care au intervenit la asaltul din 6 ianuarie de la Congres s-au sinucis

Patru poliţişti care au intervenit la asaltul din 6 ianuarie de la Congres s-au sinucis

Poliţia din Districtul Columbia a anunţat luni că încă doi ofiţeri de poliţie care au răspuns la asaltul din 6 ianuarie de la Capitoliu au murit prin sinucidere, ceea ce ridică la patru numărul de sinucideri cunoscute înregistrate în rândul agenţilor care păzeau clădirea Congresului în ziua respectivă, relatează Reuters.

Unul dintre cei doi, care lucra în cadrul poliţiei metropolitane din D.C. (MPD) din mai 2003, a fost găsit mort joi în locuinţa sa, iar al doilea, angajat al MPD din 2016, a fost găsit mort la 10 iulie, a precizat un purtător de cuvânt.

Alţi doi ofiţeri care au răspuns la evenimentele din 6 ianuarie şi-au luat viaţa la câteva zile după aceea.

Sute de susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump au luat cu asalt la 6 ianuarie clădirea Congresului, în încercarea de a opri certificarea de către legislativ a victoriei electorale a lui Joe Biden. Patru oameni au murit în cursul asaltului, iar un poliţist atacat de protestatari a murit a doua zi. Peste 100 de poliţişti au fost răniţi.

Într-o audiere încărcată de emoţii, săptămâna trecută, patru poliţişti au povestit unei comisii speciale a Camerei reprezentanţilor că au fost bătuţi, ameninţaţi, li s-au adresat insulte rasiale şi s-au gândit că vor muri, în timp ce apărau Capitoliu de protestatari. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS