20.6 C
Craiova
marți, 4 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePașaport COVID obligatoriu pentru restaurantele din anumite regiuni ale Spaniei

Pașaport COVID obligatoriu pentru restaurantele din anumite regiuni ale Spaniei

Persoanale care vor să intre în unităţile de alimentaţie publică în localităţile cu o incidenţă mai mare de COVID-19 din regiunea spaniolă Galicia vor trebui să aibă un aşa-numit „paşaport Covid” începând de sâmbătă. Măsura se aplică pentru prima dată în Spania, după ce alte ţări europene au adoptat-o în diferite circumstanţe.

Documentul care asigură accesul în magazine poate fi un certificat de vaccinare împotriva COVID, de trecere prin boală sau un test negativ efectuat în ultimele 72 de ore, pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani din 36 de municipalităţi din această regiune din nord-vestul Spaniei, inclusiv unele dintre principalele sale oraşe, potrivit Agerpres.

Arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic va aplica aceeași măsură

O altă regiune spaniolă, arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic – una dintre principalele destinaţii turistice ale ţării – va aplica aceeaşi măsură începând de lunea viitoare. În cazul său, regula este valabilă și pentru accesul în spaţiile sportive şi culturale închise, pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani din municipalităţile cu o incidenţă mai mare a bolii.

Ambele regiuni au optat pentru această măsură, deşi guvernul spaniol a subliniat că paşaportul Covid este conceput pentru a facilita mobilitatea între ţări, iar aplicarea lui în aceste condiţii de către autorităţile regionale trebuie să fie aprobată legal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS