23.3 C
Craiova
vineri, 17 septembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitateCâţi români şi-au depus candidatura pentru a deveni astronauţi ai Agenţiei Spaţiale Europene

Câţi români şi-au depus candidatura pentru a deveni astronauţi ai Agenţiei Spaţiale Europene

Agenția Spațială Europeană spune că cifrele inițiale arată că mai mult de 22.000 persoane au trimis candidatura pentru anunțurile de posturi vacante pentru astronauți ESA. Dintre aceștia, peste 5.000 sunt femei. Cele mai multe cereri au venit din Franța și Germania, peste 10.000 în total, iar cele mai puține, din Estonia, 57. Din România au fost depuse 255 de candidaturi (199 de bărbați și 56 de femei). Sunt șase etape și aleșii vor fi anunțați la final de 2022.

De unde au venit cele mai multe candidaturi


Total: 22.589
Franța: 7.137
Germania: 3.700
Regatul Unit 1.979
Italia 1.860
Spania 1.344

În cadrul acestei etape de recrutare, mai mult de 200 de persoane au candidat pentru postul vacant nou-înființat de astronaut (cu o dizabilitate fizică), și aproximativ 5 400, adică 24% dintre toți candidații astronauți s-au identificat ca femei – în 2008, acest procent a fost de 15,5%.

Procesul ESA de selecție a astronauților este format din șase etape cheie, de la închiderea anunțurilor de posturi vacante la data de 18 iunie 2021, până la anunțul la nivel mondial privind astronauții selectați, la sfârșitul anului 2022.

Prima dintre aceste etape o reprezintă selectarea. În această etapă, candidaturile vor fi evaluate pe baza tuturor documentelor transmise, a formularului de candidatură și a chestionarului de selecție completat ca parte a procesului de candidatură. Candidaturile pentru postul de astronaut (cu o dizabilitate fizică) vor fi, de asemenea, supuse unei selecții medicale.

Selecția pentru astronauți din 2021 marcheazǎ prima dată când ESA a anunțat un post vacant pentru un astronaut cu o dizabilitate fizică. Se anticipează colaborarea candidatului care reușește la concurs pentru a determina, ȋmpreunǎ cu ESA, modificările necesare pentru ca un astfel de astronaut să poată munci în calitate de membru profesionist al echipajului într-o misiune viitoare în spațiu.

Au fost primite candidaturi din toate statele membre și statele membre asociate. Acestea includ Lituania, ai cărei cetățeni au devenit eligibili pentru selecție datorită noului statut al țării ca Membru asociat ESA.

În timpul ultimei selecții de candidaturi pentru astronauți ESA în 2008, numărul de candidați care au avut un certificat medical și au finalizat formularul de candidatură online a fost de 8.413.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecAi nevoie de mai multă atenție, validare, susținere, apreciere,...

ȘTIRI GdS