10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTigrul pierdut în Houston săptămâna trecută a fost predat poliției

Tigrul pierdut în Houston săptămâna trecută a fost predat poliției

Un tigru pierdut de proprietarul său şi care a rătăcit săptămâna trecută pe străzile din Houston, un oraş din statul american Texas, îngrozindu-i pe locuitorii acestuia, a fost recuperat şi predat poliţiei, informează Hotnews.

Femela de tigru bengalez, în vârstă de nouă luni, numită India, a fost recuperată de la soţia tânărului de 26 de ani care deținea animalul.

Felina aflată în libertate, echipată cu o zgardă, a fost văzută duminica trecută rătăcind pe străzile unui cartier al oraşului şi a fost filmată de unii dintre locuitori, uimiţi să vadă un tigru în vecinătatea grădinilor lor.

Animalul a fost recuperat de soţia proprietarului, care a fost de acord să predea tigrul poliţiei, a explicat sâmbătă seară Ron Borza, de la poliţia din Houston, într-o conferinţă de presă.

India este „într-o stare foarte bună de sănătate” şi va fi transferată la un adăpost pentru animale de lângă Dallas, a declarat poliţistul menţionat.

În SUA trăiesc în captivitate mai mulţi tigri decât populaţia de tigri sălbatici la nivel mondial

În Houston, spre deosebire de unele comitate din jur, deţinerea unui astfel de animal sălbatic nu este autorizată.

„Nu ar trebui să aveţi un astfel de animal în casele voastre”, a explicat Ron Borza. „Acest tigru are doar nouă luni şi cântăreşte deja 80 kg, iar ca adult poate ajunge până la 270 kg, are încă gheare şi poate face multe daune”, a adăugat el.

Cu toate acestea, în statul Texas există un număr semnificativ de tigri crescuţi în captivitate. Legea statului permite deţinerea unui astfel de animal, cu condiţia să fie înregistrat şi să fie ţinut închis, în condiţii de siguranţă.

În 2014, WWF a estimat că aproape 5.000 de tigri trăiau în captivitate în Statele Unite, un număr mai mare decât populaţia de tigri sălbatici la nivel mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS