9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRusia se așteaptă la un nou val al pandemiei

Rusia se așteaptă la un nou val al pandemiei

Numărul noilor cazuri de COVID-19 a atins vineri la Moscova un maxim după luna ianuarie, pe fondul restricţiilor antiepidemice limitate şi unei campanii de vaccinare dezamăgitoare, relatează AFP și Agerpres.

În capitala rusă s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 3.818 noi cazuri de COVID-19, în timp ce pe ansamblul Rusiei au fost confirmate 9.462 de noi cazuri, acesta din urmă fiind cel mai mare număr zilnic de la sfârşitul lunii martie. În aceeaşi zi au fost raportate 393 de decese asociate COVID-19, un bilanţ îndoielnic.

După cum recunosc chiar autorităţile ruse, un nou val epidemic s-ar putea abate asupra Rusiei în săptămânile următoare, după valul din toamnă şi cel din iarnă care a fost deosebit de letal.

Preşedintele Vladimir Putin însuşi a ieşit public în ultimele săptămâni pentru a-şi convinge conaţionalii să se vaccineze cât mai repede, astfel încât să fie atinsă imunitatea colectivă până în toamnă.

Dar potrivit unui sondaj efectuat în aprilie de institutul Levada, 62% dintre persoanele intervievate nu s-au declarat dispuse să se vaccineze cu vaccinul Sputnik V.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS