15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la un spital, într-un dosar vizând achiziţia de echipamente anti-Covid

Percheziţii la un spital, într-un dosar vizând achiziţia de echipamente anti-Covid

Două percheziţii au loc vineri dimineaţă, în Bucureşti, inclusiv la un spital, într-un dosar vizând achiziţia de echipamente de protecţie anti-Covid, informează news.ro.

Surse apropiate anchetei a precizat că este vizat Spitalul CF Witting şi că nu au fost respectate procedurile de achiziţie a materialelor de protecţie anti-Covid.

”În cursul zilei de 26 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, efectuează 2 percheziţii domiciliare, în 2 locaţii din municipiul Bucureşti, dintre care una este la sediul unei persoane juridice, iar cealaltă la sediul unei instituţii publice (spital)”, anunţă Poliţia Capitalei. 

Percheziţiile se desfăşoară într-un dosar în care se cercetează săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 297 alin. (1) C.P. în achiziţiile publice privind echipamente de protecţie COVID-19 şi care se află în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Coform surselor citate, în cursul zilei de vineri nu vor avea loc audieri, ci doar vor fi ridicate documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS