14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInternat la psihiatrie după ce l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat

Internat la psihiatrie după ce l-a ameninţat cu moartea pe Raed Arafat

Un bărbat din Timişoara, care în 10 martie l-a ameninţat, într-un video postat pe Facebook, pe secretarul de stat Raed Arafat, a fost internat într-un spital de psihiatrie din Timiş, în urma unei decizii a instanţei de judecată.

Bărbatul i-a transmis lui Arafat că-l va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă.

”La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost înregistrat la data de 12.03.2021 dosarul penal cu nr. 2029/P/2021, în care se efectuează urmărirea penală faţă de un suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj (…). În fapt s-a reţinut suspiciunea rezonabilă că în data de 10.03.2021, în jurul orelor 12:00, aflându-se pe marginea drumului judeţean ce face legătura între localitatea Săcălaz şi Sânmihaiul Român, jud. Timiş, cu ocazia unei transmisiuni video pe reţeaua Facebook, suspectul l-a ameninţat cu acte de violenţă pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în sensul că îl va lovi cu un topor, cu un ciocan şi cu o rangă, aceste acte având legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

S-a decis internarea

Procurorul de caz a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice faţă de bărbat.

”Potrivit raportului de expertiză medico-legală psihiatrică întocmit de IML Timişoara la data de 19.03.2021, s-a concluzionat că persoana expertizată a avut discernământul abolit, raportat la fapta cercetată şi s-a recomandat aplicarea de urgenţă a măsurii de siguranţă prev. de art. 110 Cp (internarea medicală), având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect. Având în vedere aspectele evidenţiate în cuprinsul raportului de expertiză medico-legală, la aceeaşi dată procurorul a formulat propunere către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara, de luarea a măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”, se mai arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS