21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Cîțu s-a dus la Ministerul Energiei să discute cu reprezentanții minerilor

Premierul Cîțu s-a dus la Ministerul Energiei să discute cu reprezentanții minerilor

Premierul Florin Cîțu s-a dus vineri la Ministerul Energiei pentru a discuta cu reprezentanții minerilor care protestează în Valea Jiului după ce nu și-au primit salariile. O parte dintre ortacii care protestează au rămas în subteran de mai bine de 48 de ore.

Vineri dimineață reprezentanții minerilor au avut discuții și cu ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH

Minerii de la Lupeni au cerut demisia conducerii CEH. Atât a lui Cristian Roșu, numit administrator special după intrarea companiei în insolvență, cât și a directorului general Samuel Dioane. Acesta din urmă e în funcție încă din vara lui 2018, fiind numit director general cu susținerea PSD. Odată cu schimbarea puterii, Dioane a trecut la PNL, potrivit Digi24.

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie. Minerii nu au fost de acord cu întârzierea şi au declanşat o serie de proteste. Acestea au culminat cu autoblocarea a aproximativ 100 dintre ei la Mina Lupeni, în urmă cu peste 48 de ore. De asemenea, aceștia mai cer plata tichetelor de masă și a transportului la locul de muncă.

„Drepturile restante ale angajaţilor noştri privind transportul (la locul de muncă – n.r.) sunt în valoare de 2 milioane de lei, tichetele de masă sunt 8 milioane de lei. În total, 10 milioane de lei. Şi mai intervine plata (salariilor – n.r.) care este de 8 milioane de lei. Necesarul nostru astăzi ar fi 18 milioane de lei, ca să rezolvăm problemele”, susține directorul general al CEH, Samuel Dioane.

CEH a rămas fără o parte din venituri de la 1 ianuarie 2021

CEH a rămas fără o parte din venituri de la 1 ianuarie 2021, după ce pierdut 7 milioane de lei lunar, reprezentând sumele de bani provenite din serviciile de sistem şi din ajutorul de stat pentru Mina Lonea. Potrivit administratorului special Cristian Roşu, cu aceste sume se puteau asigura circa jumătate din banii de salarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS