17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘase morți, în urma unei scurgeri de azot lichid la o fabrică din SUA

Șase morți, în urma unei scurgeri de azot lichid la o fabrică din SUA

Șase persoane au murit joi, iar multe altele au ajuns la spital, după o scurgere accidentală de azot lichid la o fabrică de procesare a cărnii de pui din Gainesville, în statul american Georgia. Azotul lichid este o substanță chimică ce se folosește în instalațiile de refrigerare, scrie digi24.

Cinci persoane au murit în fabrică, iar a șasea persoană a murit la spital. Zece alte persoane au fost duse la Urgență, trei fiind în situație critică.

Accidentul de la Prime Pak Foods s-a petrecut în jurul orei 10.00 dimineața, iar când au venit pompierii, o mare parte dintre angajați fuseseră evacuați, dar mulți dintre ei aveau nevoie de îngrijiri medicale de urgență. 130 de angajați au fost luați cu autobuzul și duși într-o biserică din apropiere pentru a fi examinați.

De asemenea, cel puțin patru pompieri au fost duși la spital după ce au acuzat probleme respiratorii, relatează ABC News.

Deocamdată nu se știe care a fost cauza scurgerii de azot.

Lângă fabrică este și o școală elementară, iar elevii au fost ținuți înăuntru. De asemenea, șoseaua care trece prin fața fabricii și a școlii a fost închisă pe o distanță de 2,5 kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS