13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBrazilia aşteaptă două milioane de doze de vaccin AstraZeneca din India

Brazilia aşteaptă două milioane de doze de vaccin AstraZeneca din India

Guvernul brazilian a anunţat că va primi astăzi două milioane de doze din vaccinul britanic AstraZeneca/Oxford produs în India. Asta îi va permite să mărească viteza campaniei sale de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.

„Vineri urmează să sosească în Brazilia două milioane de doze AstraZeneca”, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un scurt comunicat.

Dozele ar fi trebuit să sosească săptămâna trecută în Brazilia

Iniţial, aceste doze trebuiau să sosească săptămâna trecută în Brazilia. Preşedintele Jair Bolsonaro a pus această întârziere pe seama „presiunilor politice” exercitate asupra guvernului condus de premierul indian Narendra Modi pentru a acorda prioritate campaniei de vaccinare din ţara sa.

Brazilia este după Statele Unite cea mai îndoliată ţară din lume de pandemia de coronavirus

Brazilia, care numără 212 milioane de locuitori, este după Statele Unite cea mai îndoliată ţară din lume de pandemia de coronavirus. Brazilia a înregistrat peste 214.000 de morţi.

Guvernul brazilian a mizat pe acest vaccin

Guvernul brazilian a mizat pe acest vaccin pus la punct de compania anglo-suedeză AstraZaneca în colaborare de Universitatea Oxford pentru a lansa campania de vaccinare.
Duminică, a fost nevoită să se mulţumească, pentru lansare, cu şase milioane de doze de CoronaVac. Acesta este produs de compania chineză Sinovac în colaborare cu Institutul Butantan din Sao Paolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS