3.5 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Google, în atenția Comisiei Europene. De ce riscă să fie sancționat

Google, în atenția Comisiei Europene. De ce riscă să fie sancționat

Războiul pornit de oficialii de la Bruxelles împotriva giganților americani din tehnologie intră într-o nouă etapă. Sunt vizați americanii de la Google, potrivit playtech.

Companiile americane care domină economia din postura de giganți digitali sunt, din nou, în atenția oficialilor de la Bruxelles. Comisia Europeană pornește o investigație împotriva acestora, iar primul pas e obținerea de informaţii de la companiile de publicitate.

Gigantul american e bănuit de practici la limita legii în domeniul publicităţii. Informațiile apar într-un document al Comisiei Europene consultat de Reuters.

Banii europenilor, în buzunarul Google

Google şi Facebook controlează împreună peste jumătate din cheltuielile mondiale cu publicitate pe Internet. În România peste 70% din piața online, potrivit estimărilor independente. Ambele companii sunt vizate în prezent de un proces în SUA pentru acordul pe care l-au încheiat în 2018 care oferă companiilor de publicitate care sunt clienţii ai Facebook opţiunea de a plasa mesaje publicitate pe reţeaua partenerilor.

Google, cel mai mare motor de căutare online din lume, a primit în ultimii trei ani amenzi în valoare totală de 8,25 miliarde de euro pentru că şi-a blocat rivalii în achiziţiile online, smartphone-urile Android şi publicitatea online. Și oficialii de la Bruxelles nu se opresc aici.

E prea mare, iar asta înseamnă monopolizarea pieței.

„Comisia investighează modul în care Google colectează şi utilizează date. Investigaţia acoperă toate serviciile Google, inclusiv publicitatea digitală şi lanţul ad tech”, a precizat Executivul comunitar.

De asemenea, UE vrea să ştie dacă firmele de publicitate au primit reduceri de preţuri dacă au utilizat intermediarii Google care permit firmelor de publicitate sau agenţiilor de media să cumpere spaţiu pentru publicitate de la mai multe surse.

Google susţine că discută cu Comisia şi alte părţi despre modificarea politicilor sale de publicitate şi va continua să facă acest lucru „ad tech ajută site-urile de Internet şi aplicaţiile să facă bani şi de asemenea ajută partenerii din domeniul publicităţii să ajungă la consumatori şi să îşi crească afacerile”.

Citește și: Google lansează un program de finanțări pentru alfabetizarea digitală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității...

ȘTIRI GdS

Ce spune premierul Florin Cîțu despre o creștere a...

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi.

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de...

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Cel mai tânăr român se imunizează astăzi contra Covid-19....

Cel mai tânăr român se imunizează contra Covid-19. Este vorba de un adolescent de 16 ani și trei luni, programat sâmbătă la vaccinare.

Rafila: Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. E posibil...

Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. Alexandru Rafila susține că este posibil să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi.