3.5 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Tânăra care a furat laptopul lui Nancy Pelosi s-a predat poliției americane

Tânăra care a furat laptopul lui Nancy Pelosi s-a predat poliției americane

Autorităţile federale americane au arestat-o pe tânăra care ar fi furat un laptop din biroul şefei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în timpul asaltului asupra Capitoliului din 6 ianuarie, anunță agerpres.

Riley June Williams, în vârstă de 22 de ani, care a fost acuzată de acces ilegal în sediul Congresului SUA şi comportament violent, a fost arestată luni, a informat Associated Press, citând un reprezentant al Departamentului Justiţiei.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a anunţat că Williams apare pe o înregistrare video în care sustrage „un laptop sau hard drive” din biroul lui Pelosi. În prezent, se investighează dacă ea a încercat să vândă echipamentul către serviciile de informaţii ruse.

Tânăra s-a predat singură la o secție de poliție

Cotidianul The New York Times a relatat că Riley June Williams s-a predat luni unei secţii de poliţie locală.

FBI a primit un pont de la o persoană care s-a prezentat drept fostul partener al lui Williams. Acesta a declarat că Riley June Williams „intenţionează să trimită computerul unui prieten din Rusia, care apoi plănuia să îl vândă serviciilor de informaţii externe ruse, SVR”, indică declaraţia respectivă.

Anterior, FBI a anunţat că se pare că Williams îşi dezactivase numărul de telefon, îşi închisese conturile de social media şi îşi părăsise domiciliul de lângă Harrisburg, statul Pennsylvania, unde locuia împreună cu mama sa.

Sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, la 6 ianuarie, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de certificare a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie, confruntându-se cu poliţia la sediul Congresului american. Aceste confruntări au cauzat moartea a cel puţin cinci persoane, printre care un ofiţer din poliţia Capitoliului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ouzounidis l-a „citit“ pe Croitoru. Vezi care a fost...

Universitatea Craiova și-a adjudecat victoria în fața formației FC...

ȘTIRI GdS

Ce spune premierul Florin Cîțu despre o creștere a...

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi.

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de...

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Cel mai tânăr român se imunizează astăzi contra Covid-19....

Cel mai tânăr român se imunizează contra Covid-19. Este vorba de un adolescent de 16 ani și trei luni, programat sâmbătă la vaccinare.

Rafila: Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. E posibil...

Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. Alexandru Rafila susține că este posibil să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi.