17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Cîţu solicită pentru România încă 8 milioane de doze de vaccin anti-Covid

Premierul Cîţu solicită pentru România încă 8 milioane de doze de vaccin anti-Covid

Premierul Florin Cîţu anunţă că a aprobat marţi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă 8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european, potrivit Agerpres.

„Asigurăm dozele de vaccin necesare pentru imunizarea cât mai multor cetăţeni care vor să se protejeze astfel de COVID-19. Am aprobat astăzi transmiterea către Comisia Europeană a solicitării ca România să beneficieze de încă opt milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer din cele 200 de milioane negociate suplimentar la nivel european.

Este vorba, mai exact, de solicitarea a încă 8.055.394 de doze de vaccin, care se vor adăuga celor 12.780.080 milioane de doze produse de BioNTech/Pfizer şi contractate deja de România. Altfel spus, doze vitale care vor asigura imunizarea a 10.417.737 de persoane, care se pot întoarce la o viaţă normală”, afirmă Florin Cîţu, marţi, într-o postare pe Facebook.

„Mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna şi contractate deja de România”

Premierul adaugă că, în plus faţă de vaccinurile BioNTech/Pfizer, „mai avem cele 3.408.215 de doze produse de Moderna şi contractate deja de România”.

„Fiecare persoană vaccinată înseamnă mai multe vieţi salvate şi un pas în plus câştigat împotriva COVID-19”, conchide Cîţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS