37.6 C
Craiova
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCompaniile caută soluții pentru a sprijini imunizarea angajaților

Companiile caută soluții pentru a sprijini imunizarea angajaților

Autoritățile încearcă să-i convingă pe români să se vaccineze în număr cât mai mare. A apărut chiar și inițiativa acordării unui bonus pentru vaccinare.

Radu Burnete, director executiv al Confederației patronale Concordia, a declarat că, pentru ca economia să își revină cât mai repede, este nevoie ca angajații să își reia viața normală la birou, potrivit Digi24.

Sunt luate în discuție mai multe idei

Burnete a spus că sunt luate în discuție mai multe idei, dar că trebuie ținut cont că vaccinarea este voluntară și că obligarea angajaților să se vaccineze nu e o  cale constituțională.

„Companiile se vor uita și la alte metode de a stimula vaccinarea. Bonusurile reprezintă o idee vehiculată de unii oameni de afaceri. Unele companii se vor uita la soluția aceasta, dar pot anticipa anumite probleme cu angajații care refuză imunizarea anti-Covid pe motiv că bonusul se acordă pentru performanță la locul de muncă.

Unele companii pot ajuta ca vaccinarea să aibă loc la sediul lor sau să faciliteze imunizarea

Unele companii pot ajuta ca vaccinarea să aibă loc la sediul lor sau să faciliteze imunizarea, inclusiv prin achiziționarea vaccinului.

Cea mai simplă variantă este obligativitatea testării, dar nu avem instrumentele necesare și nici logistica.

Noi încurajăm oamenii să se vaccineze, companiile vor face tot ce stă în puterea lor să sprijine campania”, a afirmat Burnete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS