22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMApN pune 600 de militari la dispoziţia DSP pentru a ajuta în anchetele epidemiologice şi completarea bazelor de date

MApN pune 600 de militari la dispoziţia DSP pentru a ajuta în anchetele epidemiologice şi completarea bazelor de date

Aproximativ 600 de militari au fost puşi la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică pentru a ajuta, ca operatori de call-center, la realizarea anchetelor epidemiologice şi la completarea bazelor de date întocmite în contextul pandemiei de Covid-19, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN), citat de news.ro.

„Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică din ţară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de Covid-19”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MApN.

Colaborarea, realizată în baza unor protocoale instituţionale

Primii 230 dintre aceştia acţionează, începând de marţi, în judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-şi desfăşoare activitatea, în aceleaşi condiţii, în municipiul Bucureşti şi în alte judeţe, în funcţie de solicitările direcţiilor de sănătate publică.

Colaborarea cu direcţiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituţionale, la solicitarea acestora, precizează MApN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS