6 C
Craiova
miercuri, 20 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Ion Iordache, cel mai bogat parlamentar de Gorj: 88 de terenuri

Ion Iordache, cel mai bogat parlamentar de Gorj: 88 de terenuri

Proaspăt senator ales, Ion Iordache, om de afaceri și vicepreședintele PNL Gorj, este cel mai bogat parlamentar. Iordache a prosperat din afaceri cu statul prin firma Ydail Construct Turceni, care construiește drumuri și pe care a condus-o mai mulți ani, după care a controlat-o fără să mai iasă în față.

Compania Ydail Turceni a beneficiat în ultimii patru ani de un contract de 36 de milioane de euro pentru întreținerea drumurilor județene din Gorj. O asociere de firme condusă tot de Ydail Turceni a câștigat acordul-cadrul în valoare de 36 de milioane de euro și pentru următorii patru ani, tot pentru întreținerea, repararea și deszăpezirea drumurilor județene din Gorj.

Acordul-cadru a fost semnat în urmă cu puțin timp. Declarația de avere a lui Ion Iordache are nu mai puțin de 12 pagini și este disponibilă pe siteul Agenției Naționale de Integritate.

Este printre cei mai bogați oameni din Gorj

Cel puțin raportat la declarația de avere, Ion Iordache nu este cel mai bogat parlamentar din Gorj, deși mai sunt doi oameni de afaceri gorjeni parlamentari.

Conform declarației de avere, familia Iordache deține 88 de terenuri de la mii, sute de mii de metri pătrați. Este vorba inclusiv de terenuri cu păduri, luciu de apă, pășuni, livezi, terenuri intravilane și extravilane. Majoritatea sunt în zona orașului Turceni, precum și la Plopșoru, Borăscu și Grozești. Bunurile au fost dobândite prin vânzare cumpărare în cotă de 50% cu Lucreția Adela Iordache, soția senatorului ales.

Familia Ion și Aldela Iordache mai deține 15 clădiri în Turceni, între care se află și 3 case. Suprafața totală este de aproximativ 280.000 de metri pătrați. De asemenea, în declarația de avere au fost trecute 4 mașini, două motociclete, o barcă cu motor, un tractor și o remorcă.

În anul 2015 Ion Iordache și-a cumpărat monede din aur în valoare 140.000 de lei. Ion Iordache mai are în trei conturi suma de peste un milliard de lei și 105.000 de euro într-un alt cont.

Asociat la trei firme și administrator la una

Ion Iordache este președinte la Fundația Pro Europa de unde a încasat peste 6000 de lei, asociat la Mario Magnum SRL de unde a încasat 39.000 de lei. Soția a primit de la firma Greenadel Prod SRL peste 27.000 de lei, precum și indemnizație de creșterea copilului de peste 6000 de lei.

De la APIA, soția lui Ion Iordache a primit peste 27.000 de lei. În declarația de avere au fost trecute și alocațiile copiilor. Familia Iordache a obținut venituri și din chirii, având 5 clădiri închiriate. Sumele încasate au fost de 200.000 de lei și peste 28.000 de euro. Totodată, Ion Iordache a consemnat și în declarația de interese că este asociat la trei firme și administrator la una, precum și președinte la două asociații și la o fundație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Victorie au vrut, asta au obținut! SCMU Craiova a...

SCMU Craiova a obținut un nou succes în Liga...

ȘTIRI GdS

Rusia cere UE înregistrarea vaccinului anti-Covid-19 Sputnik V

Autorităţile ruse au depus o cerere de înregistrare în Uniunea Europeană (UE) a vaccinului anti-Covid-19 Sputnik V, a anunţat azi Fondul rus de investiţii...

ANRE a aprobat ordinul prin care consumatorii beneficiază de...

Clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor şi vor putea opta...

Avocatul Poporului cere ministrului Sănătăţii să verifice de ce...

Avocatul Poporului (AP) cere ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să dispună efectuarea de noi verificări privind disponibilitatea Euthyrox pe piaţă, întrucât pacienţii reclamă în continuare...

Bulgaria renunță la construcția centralei nucleare de la Belene...

Guvernul bulgar a decis miercuri să acorde prioritate singurei sale centrale nucleare, din Kozlodui (nord), abandonând de facto proiectul unei a doua centrale în...

Tinerii defavorizaţi pot obţine permisul de conducere gratuit

Tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani, pot face gratuit şcoala de şoferi pentru obţinerea unui permis de conducere...