16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 3.000 de decese zilnice de COVID-19 în SUA

Peste 3.000 de decese zilnice de COVID-19 în SUA

Statele Unite ale Americii au raportat, miercuri, peste 3.000 de decese asociate COVID-19 şi mai mult de 220.000 de contaminări cu temutul coronavirus SARS-CoV-2, un nivel aproape de recordurile din primăvară, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins.

Autorităţile sanitare americane se aşteptau la această situație după călătoriile a milioane de americani cu ocazia Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) în urmă cu două săptămâni, în pofida apelurilor de a rămâne acasă.

California, unde regiuni întregi au intrat din nou în carantină de la începutul săptămânii, a înregistrat peste 30.000 de infecții, un record pentru un stat într-o zi, potrivit Covid Tracking Project.

Numărul pacienţilor spitalizaţi în Statele Unite din cauza COVID-19 continuă şi el să bată noi recorduri: mai mult de 106.000 de persoane miercuri.

De două săptămâni, Statele Unite depăşesc regulat pragul de 2.000 de decese zilnice, ca în primăvară, în punctul de maxim al primului val al pandemiei, care în realitate nu s-a diminuat în ţară.

Datele despre vaccinul laboratoarelor Pfizer/BioNTech vor fi examinate joi de experţi americani independenţi. El ar putea fi autorizat în următoarele zile, iar vaccinul Moderna de săptămâna viitoare.

În total, peste 15 milioane de persoane au contactat COVID-19 în Statele Unite de la declanşarea pandemiei. Circa 290.000 de persoane au decedat din cauza acestei boli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS