17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouă din zece oameni nu vor avea acces la vaccinul antiCovid în 70 de țări sărace

Nouă din zece oameni nu vor avea acces la vaccinul antiCovid în 70 de țări sărace

O organizație neguvernamentală avertizează că nouă din zece oameni nu vor avea acces la vaccinul antiCovid în 70 de țări sărace, pentru că majoritatea dozelor care vor fi produse în perioada următoare au fost deja cumpărate de țările occidentale.

Miercuri, potrivit datelor publicate pe platforma worldometeres.info, bilanțul global a ajuns la 68.588.978 de cazuri, din care 1.563.528 sunt decese și 47.483.986 sunt pacienți vindecați.

People’s Vaccine Alliance a atras atenția asupra faptului că țările sărace sunt lăsate în urmă

În timp ce Marea Britanie a demarat marți campania de vaccinare a populației împotriva noului coronavirus, People’s Vaccine Alliance a atras atenția asupra faptului că țările sărace sunt lăsate în urmă, astfel încât majoritatea oamenilor nu vor putea să fie vaccinați anul viitor. Țările bogate care reprezintă 14% din populația lumii și-au asigurat 53% din dozele promise de vaccin, semnalează The Guardian și BBC News.

Joe Biden a promis 100 de milioane de vaccinuri injectate în primele sale 100 de zile de mandat

Joe Biden a promis 100 de milioane de vaccinuri injectate în primele sale 100 de zile de mandat. Echipa preşedintelui în exerciţiu Donald Trump a prevăzut să vaccineze 100 de milioane de persoane până în martie 2021, adică administrarea a 200 de milioane de doze.

Donald Trump a semnat un decret care, potrivit lui, va acorda prioritate livrărilor de vaccinuri în SUA înainte de export, subliniind faptul că ţara ar putea rămâne fără doze după faza iniţială de vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS