8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltimele imagini pe care le vede un pacient cu COVID-19 înainte de a muri, prezentate de un medic de Terapie Intensivă

Ultimele imagini pe care le vede un pacient cu COVID-19 înainte de a muri, prezentate de un medic de Terapie Intensivă

-

Ken Remy, medic de Terapie Intensivă din SUA, a transmis un mesaj dur pentru a-i convinge pe oameni să respecte măsurile de prevenție. Medicul a înregistrat un filmuleț în care arată care sunt ultimele imagini pe care le vede un pacient cu COVID-19 înainte de a muri, potrivit CNN.

După ce a anunțat o familie că persoana iubită a murit de la COVID-19, doctorul  Ken Remy s-a simțit obligat să trimită un mesaj pentru a sublinia importanța respectării măsurilor sanitare în timpul pandemiei. Distanțarea socială, purtarea măștii și o igienă corespunzătoare sunt armele care opresc transmiterea virusului.

Astfel, medicul de Terapie Intensivă din SUA a înregistrat un videoclip în care prezintă ce vede un pacient infectat cu COVID-19 în ultimele sale clipe de viață, potrivit CNN.

„Așa arată când respiri de 40 de ori pe minut, ai o saturație mult sub 80%. Așa arată. Sper că ultimele momente ale vieții tale nu vor arăta așa. Pentru că asta vei vedea la sfârșitul vieții tale, dacă nu începem să purtăm măști când ieșim în public, dacă nu respectăm regula distanțării, dacă nu ne spălăm des pe mâini”, spune medicul în filmare. Remy este un om de știință și medic pediatru și de îngrijire critică la Washington University Medical Center din St. Louis. El spune că a tratat peste 1.000 de pacienți COVID și a intubat peste 100 de bolnavi. „Asta veți vedea voi, mama sau tatăl sau copiii voștri la sfârșitul vieții, dacă vor lua COVID. Este grav. Vă implor, respectați precauțiile sanitare pentru a reduce transmiterea COVID, pentru a preveni eficient îmbolnăvirea voastră și a celor dragi”, a mai spus medicul.

Din ce în ce mai mult, Remy aude oamenii afirmând în mod fals că purtarea măștilor este ineficientă pentru a preveni COVID; unii pacienți îi spun că nu se tem de virus, deoarece probabilitatea de a muri de COVID este scăzută.

„Dacă ar fi să câștig loteria cu acele șanse, aș juca-o în fiecare zi”, a spus el despre șansele de a muri din cauza COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:01:36

Locatarii din blocul care a explodat s-au întors după...

Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, echipajele...

ȘTIRI GdS