11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNou record zilnic de decese provocate de Covid-19 în Germania

Nou record zilnic de decese provocate de Covid-19 în Germania

Germania a raportat un nou record zilnic de decese provocate de Covid-19, chiar înainte ca liderii celor 16 state federale să aibă o întrevedere cu cancelarul Angela Merkel pentru a discuta despre o posibilă relaxare a restricțiilor de Crăciun și Anul Nou, transmite Reuters, citată de hotnews.

Institutul Robert Koch (RKI) a anunțat 410 noi decese provocate de coronavirus în ultima zi, numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața în Germania de la izbucnirea pandemiei ajungând la 14.771.

Carantina parțială s-ar putea extinde până pe 20 decembrie

În urmă cu o săptămână numărul deceselor înregistrate în 24 de ore se situa la 305, iar în 2 noiembrie, ziua în care autoritățile germane au introdus carantina parțială, la 49.

RKI a raportat, de asemenea, 18.633 de noi infecții, bilanțul total al acestora urcând la 961.320 în țara condusă de cancelarul Angela Merkel.

Este așteptat ca landurile germane să extindă carantina parțială până la 20 decembrie, după ce noile restricții au oprit creșterea numărului de noi contagieri, însă nu l-a redus semnificativ.

Asta înseamnă că barurile, restaurantele și locațiile de divertisment vor rămâne închise, în timp ce școlile și magazinele vor fi deschise.

Posibilă relaxare a restricțiilor de sărbători

Liderii regionali intenționează, de asemenea, să reducă numărul adunărilor private la cinci persoane de la 1 decembrie, însă ar urma ca acesta să fie majorat la zece în perioada Crăciunului și a Anului Nou, pentru ca familiile și prietenii să poată sărbători împreună.

„Crăciunul este o celebrare de familie, Anul Nou este mai mult o petrecere cu prietenii”, a declarat astăzi premierul Bavariei, Markus Soeder, afirmând că nu este sigur dacă regula de zece ar trebui să se aplice și pentru trecerea dintre ani.

„Va trebui să discutăm despre asta din nou astăzi”, a adăugat acesta.

Potrivit premierului bavarez, există planuri pentru a permite landurilor cu o rată a infecțiilor semnificativ mai scăzută relaxarea restricțiilor, însă nu sunt vizate deocamdată noi măsuri restrictive dacă numărul infecțiilor începe din nou să crească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS