1 C
Craiova
joi, 25 februarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Fostul șef al Fiscului Constanța, condamnat la închisoare cu suspendare

Fostul șef al Fiscului Constanța, condamnat la închisoare cu suspendare

Fostul director al Serviciului Public de Impozite şi Taxe Constanţa Virginia Uzun a fost condamnată miercuri de Curtea de Apel Constanţa la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Virginia Uzun, achitată de prima instanţă, a candidat fără succes din partea PSD la alegerile locale din septembrie, pentru Primăria Eforie.

Curtea de Apel Constanţa a decis să admită apelul declarat de DNA împotriva sentinţei Tribunalului şi, rejudecând, a decis condamnarea Virginiei Uzun doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Instanţa a mai hotărât să-i interzică Virginiei Uzun dreptul de a ocupa o funcţie publică pe o durată de doi ani, scrie News.ro.

De asemenea, ea este obligată să presteze muncă în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanţa sau la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Totodată, Curtea de Apel Constanţa a decis condamnarea lui Bogdan Coronea, preşedintele unei asociaţii care a organizat seminarii de formare profesională, la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.Magistraţii au mai dispus desfiinţarea a 30 de certificate de participare la sesiunile de formare profesională (workshop) emise pentru 12 persoane din perioada 2-5 noiembrie 2017 şi pentru 18 persoane în 19 decembrie 2017.

Decizia instanţei este definitivă.Tribunalul Constanţa îi achitase anul trecut pe Virginia Uzun, pe Bogdan Coronea, pe Ghiulendan Raşid şi pe Carmen Aurelia Trentea Tatu, ultimele două persoane aflându-se în perioada respectivă în conducerea Serviciului Public de Taxe şi Impozite Constanţa.

Virginia Uzun a candidat la alegerile locale din acest an pentru Primăria Eforie din partea PSD, fiind învinsă de fostul primar, candidatul PNL, Robert Şerban.

Procurorii DNA Constanţa au stabilit că în perioada noiembrie – decembrie 2017, Virginia Uzun a îndeplinit cu încălcarea legii acte ce ţin de atribuţiile de serviciu în legătură cu derularea ilegală şi fictivă a două contracte încheiate între Serviciul Public de Impozite şi Taxe (S.P.I.T.) Constanţa, în calitate de achizitor, şi asociaţia reprezentată de Bogdan Coronea, în calitate de prestator, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajaţii instituţiei publice.

„Serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate şi plătite ilegal de către S.P.I.T. Constanţa, în condiţiile în care asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională. Aceste aspecte au condus la efectuarea unor plăţi ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa şi totodată un folos necuvenit pentru asociaţia <prestatoare> a serviciilor respective”, arăta DNA.

În acelaşi context, Bogdan-Andrei Coronea a emis, în calitate de preşedinte al asociaţiei, certificate de participare false, pentru 30 de persoane (inclusiv pentru Virginia Uzun, Ghiulendan Raşid şi Carmen Aurelia Trentea Tatu).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Real Madrid și Manchester City și-au menținut statutul de...

Real Madrid a câştigat printr-un gol marcat pe final...

ȘTIRI GdS

Câți elevi și profesori doljeni au fost confirmați cu...

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost înregistrate 67 de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Situația epidemiologică a județului Dolj...

Vremea se răceşte din nou în weekend

Vremea va fi frumoasă joi şi vineri, dar la sfârşitul săptămânii temperaturile încep să scadă. La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare, iar în...

Ce state sunt de acord cu introducerea ”pașapoartelor Covid”

International Air Transport Association (IATA), cea mai puternică organizație care reunește liniile aeriene din lume, a anunțat că dezvoltă o aplicație mobilă a ”...

Australia a adoptat legea care obligă gigantii tehnologici să...

Parlamentul australian a adoptat joi legea care obligă giganţii tehnologici Facebook şi Google să plătească mass-media pentru preluările de conţinut, informează agerpres. Legea a fost...

Doljul, al doilea pe țară la numărul de mame...

De mai bine de zece ani, România se află în topul ţărilor UE la numărul mamelor minore – peste 18.000. Mai rău decât noi...

99 de persoane, audiate într-un dosar de înşelăciune cu...

99 de persoane din Bucureşti şi judeţele Călăraşi şi Dâmboviţa, printre care şi lăutari, care ar fi beneficiat ilegal de indemnizaţii destinate sprijinirii salariaţilor...