16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarantină în jurul Bucureștiului, 11 localități închise

Carantină în jurul Bucureștiului, 11 localități închise

Autoritățile au decis, ca de aseară, alte 6 localități din jurul Bucureștiului să intre în carantină, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de Covid.

Până ieri erau în carantină comunele Chiajna, Ciorogârla, Clinceni, Berceni şi oraşul Bragadiru. De aseară acestora li s-au adăugat Corbeanca, Otopeni, Mogoşoaia, Măgurele, Popești-Leordeni şi Dobroeşti. Carantina este valabilă timp de 14 zile.

Autoritățile spun însă că nici DN1 nici aeroportul Otopeni nu vor fi blocate.

În comună Corbeanca, la fel ca şi în celalate localităţi carantinate, persoanele care au intrat sau ieşit din localitate au fost nevoite să prezinte poliţiştilor o declaraţie pe proprie răspundere cu motivul deplasării.

Persoanele care au intrat în Corbeanca în prima zi de la instituirea carantinei au trecut printr-un filtru de verificare al poliţiei. Şoferii care nu ştiau de restricţii au primit un model de declaraţie pe proprie răspundere şi au fost informaţi cu privire la noile măsuri ce au intrat în vigoare.

Poliţiştii au anunţat că îi vor sancţiona pe cei care se vor deplasa fără un motiv serios şi fără o declaraţie completată în acest sens.

Anne-Marie Ciolca IPJ Ilfov: “Avem dispuse efective şi în interiorul localităţilor, pentru a ne asigura că toate persoanlele care ies său intră în localitate, fie pietonal, fie cu autorurismele, respectă aceste măsuri şi aceste interdicţii.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS