1.4 C
Craiova
joi, 3 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Carantină în jurul Bucureștiului, 11 localități închise

Carantină în jurul Bucureștiului, 11 localități închise

Autoritățile au decis, ca de aseară, alte 6 localități din jurul Bucureștiului să intre în carantină, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de Covid.

Până ieri erau în carantină comunele Chiajna, Ciorogârla, Clinceni, Berceni şi oraşul Bragadiru. De aseară acestora li s-au adăugat Corbeanca, Otopeni, Mogoşoaia, Măgurele, Popești-Leordeni şi Dobroeşti. Carantina este valabilă timp de 14 zile.

Autoritățile spun însă că nici DN1 nici aeroportul Otopeni nu vor fi blocate.

În comună Corbeanca, la fel ca şi în celalate localităţi carantinate, persoanele care au intrat sau ieşit din localitate au fost nevoite să prezinte poliţiştilor o declaraţie pe proprie răspundere cu motivul deplasării.

Persoanele care au intrat în Corbeanca în prima zi de la instituirea carantinei au trecut printr-un filtru de verificare al poliţiei. Şoferii care nu ştiau de restricţii au primit un model de declaraţie pe proprie răspundere şi au fost informaţi cu privire la noile măsuri ce au intrat în vigoare.

Poliţiştii au anunţat că îi vor sancţiona pe cei care se vor deplasa fără un motiv serios şi fără o declaraţie completată în acest sens.

Anne-Marie Ciolca IPJ Ilfov: “Avem dispuse efective şi în interiorul localităţilor, pentru a ne asigura că toate persoanlele care ies său intră în localitate, fie pietonal, fie cu autorurismele, respectă aceste măsuri şi aceste interdicţii.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Intrarea în Croația se face pe baza unui test...

Cetățenii străini care sosesc în Croația din zone cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus.

Bătrân rănit într-un accident rutier la Târgu Jiu

Un bărbat, de 71 de ani, a ajuns aseară la spital, după ce a fost implicat într-un accident rutier la Târgu Jiu....

136 de cazuri noi de COVID-19 în Dolj

Prefectura Dolj a anunțat că astăzi au fost confirmate în județ alte 136 de cazuri noi de COVID-19. Situația epidemiologică a județului...

Bogdan Burcea, înainte de debutul la EURO: „Trebuie să...

Reprezentativa României a efectuat aseară, la Kolding, primul antrenament în sală de la sosirea în Danemarca, după o izolare de 48 de...

Olt/Fiu de polițist, decedat într-un accident rutier

Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața într-un accident de circulație produs miercuri noaptea, pe DE 674. Accidentul a avut loc în comuna Negreni, Olt. Potrivit presei locale, tânărul decedat este fiul unuia dintre adjuncții șefului IPJ Olt.

Spitalul Județean va face mai rapid testele Covid

Spitalul Județean de Urgență va prelucra mai rapid probele Covid-19. Ministerul Sănătăţii a alocat unității medicale un nou echipament de amplificare și...