10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi facilități fiscale pentru cei care vor să se mute în Grecia

Noi facilități fiscale pentru cei care vor să se mute în Grecia

Grecia va introduce noi facilități fiscale pentru a atrage persoanele care muncesc de acasă. Autoritățile speră că măsura ajută economia grav afectată de pandemia de COVID-19, survenită după un deceniu de austeritate în această țară, potrivit CNBC.

Orice persoană care se mută în Grecia în 2021 va fi scutită de plata impozitului pe venit pentru jumătate din salariu, indiferent dacă este angajat cu contract de muncă sau lucrează pe cont propriu.

Măsura nu se va aplica însă pentru cei care au avut rezidența fiscală în Grecia pentru șapte din ultimii opt ani.

„Vizăm companiile care vor să își deschidă birouri în Grecia datorită Brexit, grecii din străinătate care vor să se întoarcă în țară, migranții digitali sau companiile tech. Practic orice persoană sau companie care dorește să deschidă un birou în Grecia”, a declarat Alex Patelis, consilierul pe probleme economice al premierului elen.


Este așteptat ca noua legislație să fie votată în următoarele trei săptămâni


Este așteptat ca noua legislație să fie votată în următoarele trei săptămâni și va intra în vigoare de la 1 ianuarie.

Grecia a fost una din cele mai afectate țări de fenomenul „brain drain” pe măsură ce cetățenii săi au plecat în străinătate în căutarea unui loc de muncă după criza economică din 2007-2009 care a afectat puternic țara.

Autoritățile de la Atena s-au confruntat cu revolte împotriva măsurilor de austeritate. De asemenea, au avut parte de trei programe de bailout și rămân cu cea mai mare datorie guvernamentală din zona euro.

Economia elenă a primit o nouă lovitură din cauza pandemiei


Economia elenă a început să își revină în ultimii doi ani însă acum pandemia de COVID-19 i-a aplicat o nouă lovitură.

Comisia Europeană estimează că PIB-ul Greciei se va contracta cu 9% în acest an. Rata șomajului este așteptată să crească la 18% – cea mai mare din rândul statelor membre ale zonei euro.

Ultima măsură fiscală face parte dintr-un efort mai amplu de a face economia Greciei mai atractivă pentru investitorii străini.

Mai devreme în cursul acestui an autoritățile de la Atena a introdus o cotă unică pe venit de 7% pentru pensionarii care vor să își mute rezidența fiscală în Grecia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS