23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Japonia, numărul de sinucideri a crescut pentru a patra lună consecutiv, din cauza pandemiei de COVID-19

În Japonia, numărul de sinucideri a crescut pentru a patra lună consecutiv, din cauza pandemiei de COVID-19

În Japonia, numărul de sinucideri a crescut în octombrie pentru a patra lună la rând. A ajuns astfel la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. Activiștii antisuicid pun trendul pe seama impactului economic al pandemiei de COVID-19 în special în rândul femeilor, potrivit Reuters.

Numărul total de sinucideri a fost de 2.153 în octombrie, cu peste 300 mai mare decât în luna anterioară și cel mai ridicat bilanț lunar din mai 2015, potrivit datelor preliminare publicate de poliție.

Din cazurile înregistrate în octombrie, 851 au fost femei, o creștere cu 82,6% față de aceeași lună din 2019. Numărul sinuciderilor în rândul bărbaților a crescut de asemenea cu 21,3%

Cazurile de suicid au scăzut treptat în Japonia până în luna iulie a acestui an

Cazurile de suicid au scăzut treptat în Japonia până în luna iulie a acestui an când a început să se facă resimțit impactul economic al pandemiei de COVID-19. Atunci, numărul începând să crească din nou.

Femeile au fost afectate în mod disproporționat de disponibilizări

Femeile, care au o probabilitate mai ridicată de a fi angajate temporar în sectorul de vânzări sau servicii, au fost afectate în mod disproporționat de disponibilizări.


Suicidul a fost privit de-a lungul istoriei Japoniei drept o modalitate de a evita rușinea sau dezonoarea

Suicidul a fost privit de-a lungul istoriei Japoniei drept o modalitate de a evita rușinea sau dezonoarea. În plus, apelarea la servicii de consiliere psihologică a fost stigmatizată în această țară care are una din cele mai mare rate ale suicidului din rândul țărilor dezvoltate.

Legiuitorii japonezi s-au alarmat după ce numărul de persoane și-au luat viața a atins un vârf în 2003


Însă legiuitorii japonezi s-au alarmat după ce numărul de persoane și-au luat viața a atins un vârf de 34.427 în 2003 și au elaborat un plan amplu de prevenție, lansat patru ani mai târziu.

Numărul sinuciderilor a scăzut treptat după lansarea programului care include măsuri pentru autorități și mediul privat, ajungând la puțin peste 20.000 anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS