28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul şi două treimi din guvernul Danemarcei, în carantină

Premierul şi două treimi din guvernul Danemarcei, în carantină

Prim-ministrul danez Mette Frederiksen şi două treimi din guvernul său au fost nevoiţi miercuri să intre în izolare după ce ministrul justiţiei a fost testat pozitiv la COVID-19, la fel şi mai mulţi parlamentari, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

În total miercuri dimineaţă, 13 din cei 20 de membri au guvernului danez se aflau în izolare la domiciliu, limitându-şi activităţile la telemuncă.

Premierul, care a participat vineri la o şedinţă cu ministrul justiţiei Nick Haekkerup, „nu prezintă în prezent niciun simptom de COVID-19 şi îşi continuă, în măsura posibilităţilor, munca sa cu reuniuni virtuale”, a indicat cabinetul său într-un comunicat.

Al doilea val al virusului complică activitatea unei mari părţi a clasei politice daneze.

Marţi, sesiunea de întrebări la care urma să participe şeful guvernului în parlament a fost amânată în aşteptarea rezultatului testului ministrului justiţiei, care a fost în contact cu alţi şase membri ai guvernului.

Alţi cinci miniştri se află de asemenea în autoizolare după întâlniri cu deputaţi care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 de atunci.

Cu doar şapte membri cu adevărat operaţionali, executivul analizează revenirea fizică la muncă a membrilor săi.

„Guvernul va examina cum (…) miniştrii îşi pot relua munca prin prezenţă fizică cât mai curând posibil şi în mod responsabil în cazurile în care nu sunt infectaţi cu COVID-19”, se mai spune în comunicat.

Cu o gestionare eficientă a pandemiei, cu numai un total de 728 de decese până în prezent, Danemarca se confruntă cu o creştere vertiginoasă a numărului de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 şi de la sfârşitul lunii octombrie a înăsprit măsurile restrictive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS