28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a aflat cine este atacatorul ucis aseară de poliție la Viena

S-a aflat cine este atacatorul ucis aseară de poliție la Viena

Presa austriacă a dat publicității în această dimineață informații despre identitatea și viața atacatorului ucis aseară de poliție, după atacul multiplu din centrul istoric al Vienei.

Potrivit jurnalistului austriac Florian Klenk, redactor-șef al săptămânalului Falter, teroristul era simpatizant ISIS și avea 20 de ani. El s-a născut și a crescut la Viena, având origini albaneze. Numele său este Kurtin S., iar părinții săi au emigrat în Austria din Macedonia de Nord.

Tânărul se afla în evidența autorităților pentru că a figurat printre cei 90 de austrieci care au vrut să plece în Siria, însă a fost împiedicat în iulie. Poliția nu considera însă că el ar fi fost capabil de comiterea unui atac terorist, mai scrie jurnalistul, pe Twitter.

Patru morți și 17 răniți

Ministrul de interne, Karl Nehammer, a declarat reporterilor că doi bărbați și două femei au murit din cauza rănilor lor în urma atacului de luni seară. Un atacator care purta o pușcă de asalt și o vestă sinucigașă falsă a fost împușcat și ucis de poliție.

În total, 17 victime ale atacului sunt tratate în mai multe spitale vieneze, în principal pentru răni prin împușcare și tăieturi. Cei 10 pacienți cu leziuni ușoare sunt în stare de șoc.

Armata austriacă a pus la dispoziție 75 de soldați pentru a păzi locurile-cheie din Viena, eliberând poliția pentru a continua ancheta. Germania și Ungaria s-au oferit să trimită unități tactice de poliție pentru a-și sprijini colegii austrieci. Aproximativ 1.000 de polițiști se află în această dimineață pe străzi, la Viena. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS