16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJean-François Delfraissy : Există 100.000 de cazuri pe zi în Franța

Jean-François Delfraissy : Există 100.000 de cazuri pe zi în Franța

În urma unui nou record de 52.000 de contaminări în 24 de ore în Franța, președintele Consiliului științific pentru pandemie al guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy, și-a exprimat surprinderea față de „brutalitatea” reluării epidemiei de coronavirus. El estimează că există 100.000 de cazuri pe zi în Franța, „o situație foarte dificilă, chiar critică”, potrivit ouest-france.fr.

Președintele Consiliului științific Jean-François Delfraissy a fost astăzi oaspete al RTL . Întrebat despre al doilea val de coronavirus, el a spus că este „surprins de brutalitatea a ceea ce s-a întâmplat în ultimele 10 zile”. Consiliul științific estimează numărul de cazuri noi pe zi la aproape 100.000.

Duminică, 25 octombrie, a fost identificat un record de 52.000 de cazuri pozitive în 24 de ore, dar pentru Jean-François Delfraissy, numărul real de contaminare este mai apropiat de 100.000 de oameni asimptomatici și netestați. Această creștere puternică a numărului de cazuri din ultimele 10 zile a surprins Consiliul științific.


Virusul întărit de scăderea temperaturilor?

Pentru Jean-François Delfraissy, virusul circulă acum extrem de repede. Creșterea numărului ar putea fi explicată prin faptul că COVID-19 este întărit de scăderea temperaturilor. Președintele Consiliului științific speculează că, pe lângă schimbările de obiceiuri care favorizează contaminarea (suntem mai mult în interior), este posibil ca virusul să se fi întărit odată cu vremea mai rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS