12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePe 24 octombrie se sărbătorește Ziua ONU

Pe 24 octombrie se sărbătorește Ziua ONU

-

Lumea a intrat în epoca sustenabilităţi cu angajamente globale de a îndeplini marile obiective de dezvoltare durabilă din Agenda 2030. ONU, care marchează în 24 octombrie aniversarea a 75 de ani de existenţă, îşi continuă misunea de a lucra pentru dezvoltare sustenabilă, pace şi respectarea drepturilor omului.

În fiecare an, la 24 octombrie, se celebrează Ziua Națiunilor Unite, pentru a marca intrarea în vigoare, în 1945, a Cartei Organizației Națiunilor Unite (ONU). Prin ratificarea acestui document fondator de către majoritatea semnatarilor săi, inclusiv a celor cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate, Organizația Națiunilor Unite și-a început oficial activitatea.

Marcată din anul 1948 în toate statele membre, Ziua ONU este o sărbătoare publică dedicată informării cu privire la obiectivele şi realizările organizaţiei.

ONU la 75 de ani

Anul 2020 marchează cea de-a 75-a aniversare a Națiunilor Unite și a Cartei sale fondatoare. Această aniversare vine într-un moment dificil pentru lume, agravat de o criză de sănătate globală fără precedent din cauza pandemiei de COVID-19, cu impact economic și social sever.

Pentru a marca cei 75 de ani ai Organizației Națiunilor Unite, statele membre au organizat un eveniment la nivel înalt pe 21 septembrie 2020, în care au reafirmat și au recunoscut că provocările noastre sunt interconectate și nu pot fi abordate decât printr-un

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS