20.5 C
Craiova
marți, 15 iunie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Persoanelor vârstnice din Suedia nu li se mai recomandă autoizolarea

Persoanelor vârstnice din Suedia nu li se mai recomandă autoizolarea

Guvernul suedez a anunțat astăzi că persoanelor vârstnice din această țară nu li se va mai recomandă să se autoizoleze. Această măsură este justificată de rata mai scăzută a infecțiilor comparativ cu perioada de vârf din primăvară și de impactul izolării asupra sănătății mentale, potrivit Reuters.

Măsura urmărește să amelioreze povara plasată asupra vârstnicilor. Aceasta este luată în timp ce restul Europei reintroduce restricții pentru a face față recrudescenței coronavirusului. Agenția de Sănătate Publică a Suediei afirmă însă că nu vede dovezi privind un al doilea val al pandemiei în această țară.

Suedia a adoptat o abordare diferită de combatere a pandemiei

Suedia a adoptat o abordare diferită de combatere a pandemiei comparativ cu majoritatea țărilor europene, bazându-se pe conformarea voluntară în respectarea distanțării fizice. A plasat, însă, în carantină azilurile și centrele de îngrijire a bătrânilor după ce a înregistrat o rată ridicată a fatalităților în acestea.

Numărul de noi infecții a crescut constant în țara nordică în ultimele săptămâni, însă rămâne la niveluri scăzute raportat la populație decât în majoritatea țărilor europene. Aici sunt stabilite zilnic noi recorduri de contagieri.

Suedia a înregistrat în jur de 107.000 de infecții cu coronavirus

Suedia a înregistrat în jur de 107.000 de infecții cu coronavirus și aproximativ 5.900 de decese cauzate de COVID-19. Miercuri, Agenția de Sănătate a raportat 975 de noi cazuri și șapte decese. Cu mult mai puține decât perioada de vârf înregistrată în primăvară, dar semnificativ peste numărul înregistrat în perioada de vară.

„Agenția de Sănătate Publică a decis că vârstnicii și cei din grupurile speciale de risc vor fi supuși acelorași recomandări ca restul populației”, a anunțat ministrul sănătății suedez, Lena Hallengren.

Până acum persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani li se indicase să evite contactele fizice apropiate și mijloacele de transport în comun, precum și evitarea magazinelor și a altor locuri publice. Despre aceste măsuri, oficialii suedezi afirmă că au diminuat rata infecțiilor, dar au avut și un impact semnificativ asupra stării de bine a multor vârstnici.

Vârstnicii vor trebui să urmeze acum aceleași recomandări valabile și pentru restul populației

Vârstnicii vor trebui să urmeze acum aceleași recomandări valabile și pentru restul populației. Printre acestea se numără evitarea adunărilor numeroase, statul în casă în cazul prezentării unor simptome de îmbolnăvire și respectarea distanțării fizice.

Însă ministrul sănătății suedez a avertizat că ridicarea restricției nu înseamnă o revenire la normalitate.

„Viața cotidiană nu poate fi la fel ca înainte de pandemie”, a declarat Lena Hallengren, adăugând că „însă există multe moduri de a trăi care nu implică doar supraviețuirea”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Polonia, ţinta unui atac cibernetic ‘fără precedent’, potrivit guvernului

Parlamentul polonez a fost convocat miercuri dimineaţă într-o sesiune...

ȘTIRI GdS

Polonia, ţinta unui atac cibernetic ‘fără precedent’, potrivit guvernului

Parlamentul polonez a fost convocat miercuri dimineaţă într-o sesiune cu uşile închise în urma unui val de atacuri cibernetice împotriva ţării, a declarat marţi...

Italia a autorizat amestecarea vaccinurilor anti-Covid

Persoanele cu vârsta de sub 60 de ani care au primit o primă doză a vaccinului anti-Covid al AstraZeneca vor putea cere un vaccin...

(VIDEO) Valeriu Gheorghiță anunță că valul 4 al pandemiei...

Perspectiva unui nou val este cât se poate de clară, iar varianta Delta a tulpinii virale SARS-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă, anunță...

Distribuitorii de energie, obligaţi să compenseze clienţii pentru întreruperile...

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat marţi că le impune distribuitorilor de energie electrică să dea compensaţii financiare clienţilor afectaţi...

În Grecia, toți adulții de peste 18 ani se...

Începând de miercuri, toţi adulţii cu vârste de peste 18 ani din Grecia se pot vaccina împotriva maladiei COVID-19 după ce autorităţile de la...

29.633 de teste, în ultimele 24 de ore

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.132.876 de teste RT-PCR și 1.301.420 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de...