8 C
Craiova
sâmbătă, 28 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Persoanelor vârstnice din Suedia nu li se mai recomandă autoizolarea

Persoanelor vârstnice din Suedia nu li se mai recomandă autoizolarea

Guvernul suedez a anunțat astăzi că persoanelor vârstnice din această țară nu li se va mai recomandă să se autoizoleze. Această măsură este justificată de rata mai scăzută a infecțiilor comparativ cu perioada de vârf din primăvară și de impactul izolării asupra sănătății mentale, potrivit Reuters.

Măsura urmărește să amelioreze povara plasată asupra vârstnicilor. Aceasta este luată în timp ce restul Europei reintroduce restricții pentru a face față recrudescenței coronavirusului. Agenția de Sănătate Publică a Suediei afirmă însă că nu vede dovezi privind un al doilea val al pandemiei în această țară.

Suedia a adoptat o abordare diferită de combatere a pandemiei

Suedia a adoptat o abordare diferită de combatere a pandemiei comparativ cu majoritatea țărilor europene, bazându-se pe conformarea voluntară în respectarea distanțării fizice. A plasat, însă, în carantină azilurile și centrele de îngrijire a bătrânilor după ce a înregistrat o rată ridicată a fatalităților în acestea.

Numărul de noi infecții a crescut constant în țara nordică în ultimele săptămâni, însă rămâne la niveluri scăzute raportat la populație decât în majoritatea țărilor europene. Aici sunt stabilite zilnic noi recorduri de contagieri.

Suedia a înregistrat în jur de 107.000 de infecții cu coronavirus

Suedia a înregistrat în jur de 107.000 de infecții cu coronavirus și aproximativ 5.900 de decese cauzate de COVID-19. Miercuri, Agenția de Sănătate a raportat 975 de noi cazuri și șapte decese. Cu mult mai puține decât perioada de vârf înregistrată în primăvară, dar semnificativ peste numărul înregistrat în perioada de vară.

„Agenția de Sănătate Publică a decis că vârstnicii și cei din grupurile speciale de risc vor fi supuși acelorași recomandări ca restul populației”, a anunțat ministrul sănătății suedez, Lena Hallengren.

Până acum persoanelor cu vârsta de peste 70 de ani li se indicase să evite contactele fizice apropiate și mijloacele de transport în comun, precum și evitarea magazinelor și a altor locuri publice. Despre aceste măsuri, oficialii suedezi afirmă că au diminuat rata infecțiilor, dar au avut și un impact semnificativ asupra stării de bine a multor vârstnici.

Vârstnicii vor trebui să urmeze acum aceleași recomandări valabile și pentru restul populației

Vârstnicii vor trebui să urmeze acum aceleași recomandări valabile și pentru restul populației. Printre acestea se numără evitarea adunărilor numeroase, statul în casă în cazul prezentării unor simptome de îmbolnăvire și respectarea distanțării fizice.

Însă ministrul sănătății suedez a avertizat că ridicarea restricției nu înseamnă o revenire la normalitate.

„Viața cotidiană nu poate fi la fel ca înainte de pandemie”, a declarat Lena Hallengren, adăugând că „însă există multe moduri de a trăi care nu implică doar supraviețuirea”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Noul coronavirus aduce restricții în mai multe comune doljene

Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă al județului Dolj a adoptat, astăzi, o Hotărâre prin care se instituie restricții în mai multe comune dojene. Restricțiile intră în vigoare duminică, pe 29 noiembrie.

ȘTIRI GdS

Copiii au avut parte de mai multe scene de...

Copiii au avut parte de mai multe acte de violență în familie, de la începutul pandemiei

Kaufland oferă spații producătorilor de legume și fructe care...

Kaufland cheamă în magazine producătorii mici de legume și fructe care nu mai pot vinde în piețe. Oferă spații de vânzare în...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus astăzi carantinarea altor trei localităţi: oraşul Cernavodă și comunele Cumpăna şi Târguşor. Măsura...

Amendați de Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...