17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStare de urgenţă sanitară în Franța

Stare de urgenţă sanitară în Franța

-

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat miercuri că localnicii din Paris și din alte opt orașe vor trebui să respecte starea de urgență sanitară. Asta presupune ca între orele 21.00 și 6.00 persoanele să nu circule. Restricția, care va intra în vigoare sâmbătă și va dura cel puțin patru săptămâni, va însemna că locuitorii nu vor putea merge la restaurante sau case private între aceste ore. Macron a declarat la televiziunea națională: „Trebuie să acționăm. Trebuie să punem frâna la răspândirea virusului”.

Această măsură este menită să oprească al doilea val de coronavirus care loveşte ţara, a anunţat miercuri preşedintele Emmanuel Macron.

″Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util ″⁣, a declarat şeful statului francez într-un interviu televizat.

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat miercuri că oricine încalcă restricțiile de circulaţie care vor fi impuse în marile oraşe din Franţa va fi amendat cu 135 de euro.

Preşedintele Macron a precizat că pe perioada restricţiilor oamenii ar trebui să evite vizitele nocturne la restaurante sau la locuinţele prietenilor, potrivit dw.com.

Miercuri au fost 22.591 de noi cazuri de infectare

Deplasările esenţiale în perioada restricţiilor ar putea fi în continuare permise.

Preşedintele francez a menţionat că nu vor exista restricţii pentru transportul public şi cetăţenii ar putea totuşi să călătorească între regiunile franceze fără restricţii.

Franţa a raportat miercuri 22.591 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce numărul de spitalizări şi decese cauzate de boala COVID -19 continuă să crească.

Starea de urgenţă sanitară, care a fost ridicată pe 10 iulie, oferă un cadru legal pentru controlul anumitor restricţii, inclusiv închiderea.

Agravarea epidemiei, descrisă drept ″catastrofă pentru sănătate″⁣, justifică declararea stării de urgenţă astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporţionale cu riscurile pentru sănătate, indică raportul Consiliului din miniştri.

Epidemia de coronavirus a ucis peste 32.000 de persoane în Franţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul Direcției Energie din cadrul CEO, reținut

Procurorii DNA-Secția de combatere a corupției l-au reținut pe...

ȘTIRI GdS