16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAerisirea camerei în topul recomandărilor oficiale anti-coronavirus

Aerisirea camerei în topul recomandărilor oficiale anti-coronavirus

Experții germani au introdus aerisirea camerei în topul recomandărilor oficiale anti-coronavirus. Până acum, această măsură era doar o recomandare, însă de săptămâna trecută face parte oficial dintre regulile sanitare principale pe care Germania le aplică pentru a limita răspândirea COVID-19.

Germanii nu se tem de „curent”. Aerisirea regulată a camerelor și sălilor este o practică intrată deja în obiceurile germane. Unii spun chiar că este o obsesie națională.

Obligația aerisirii locuințelor este inclusă chiar și în unele contracte de închiriere a apartamentelor.

Însăși Angela Merkel a explicat că celor trei principale directive oficiale în lupta cu virusul:

  • distanțarea fizică,
  • igiena mâinilor și masca
  • instalarea aplicației de alertare împotriva coronavirusului,
  • aerisirea spațiilor private și publice.

Aerisirea presupune deschiderea largă a unei ferestre dimineața și seara, timp de cel puțin cinci minute, pentru a permite aerului să circule.

Asta, pentru că, potrivit unor studii, 90% dintre pacienții COVID-19 ar fi căpătat virusul din locuri prost ventilate.

Pentru o eficiență maximă, este recomandabilă o „aerisire încrucișată”, adică pur și simplu deschiderea tuturor ferestrelor unei case sau ale unui apartament pentru a permite formarea unor curenți de aer și astfel o reîmprospătare completă.

Una dintre principalele căi de contaminare cu noul coronavirus este așa-numitul „nor viral”, care plutește și pe care îl poate respira toată lumea. Aerosolii sunt arătați tot mai mult cu degetul ca fiind modalitatea prin care cineva contractează coronavirusul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS