16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompierii au stabilit cauza incendiului din Parcul Național "Domogled-Valea Cernei"

Pompierii au stabilit cauza incendiului din Parcul Național „Domogled-Valea Cernei”

În cursul zilei de ieri, pompierii mehedințeni au stabilit cauza probabilă a producerii incendiului din Parcul Național „Domogled-Valea Cernei”. Totul a pornit de le un trăsnet.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții ISU Mehedinți, în urma cercetărilor efectuate de pompierii mehedințeni, aceștia au stabilit că incendiul a izbucnit la vegetația uscată din pădurea de conifere și foioase, manifestându-se pe o suprafață de circa un hectar, prin ardere mocnită, fără a cuprinde coronament. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un trăsnet.

Incendiul izbucnit miercuri, 02 septembrie, în Parcul Național „Domogled-Valea Cernei”, a fost stins sâmbătă, cu ajutorul unui elicopter IGAv, zona fiind inaccesibilă intervenției terestre.

Potrivit sursei citate, pentru asigurarea și supravegherea vecinătăților, la intervenție au participat echipaje de pompieri din cadrul subunității Baia de Aramă, lucrători ai Ocolului Silvic Tarnița, precum și rangerii din cadrul administrației parcului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS