24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngela Merkel vrea amenzi pentru cei prinși fără mască în magazine sau în transportul public

Angela Merkel vrea amenzi pentru cei prinși fără mască în magazine sau în transportul public

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, este în favoarea aplicării, la nivel naţional, a unei amenzi minime de 50 de euro pentru persoanele care sunt prinse fără mască în magazine sau în transportul public, potrivit Agerpres.

Angela Merkel susţine, de asemenea, introducerea unei interdicţii asupra unor evenimente, până la 31 decembrie. Este vorba de concerte, festivaluri sau întreceri sportive.

Ar putea exista excepţii pentru regiunile cu rate foarte mici de infectări

Ar putea exista excepţii pentru regiunile cu rate foarte mici de infectări. Asta dacă este clar că participanţii sunt exclusiv din acea regiune sau din regiuni cu evoluţii pozitive similare.
Ea se declară totodată în favoarea unei limitări a numărului de persoane în adunări private la 25 sau la 50 dacă acestea sunt organizate în locuri publice precum restaurantele.

Autorităţile îşi vor înăspri controalele

Aceste poziţii ar fi incluse într-un document al guvernului său pregătit pentru discuţiile dintre cancelar şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei. Măsurile sunt luate în contextul eforturilor de a coordona regulile privind coronavirusul în faţa creşterii ratei de infecţii.
Conform aceluiaşi proiect de acord între guvern şi landuri, autorităţile îşi vor înăspri controalele pentru a se asigura că perioadele de carantină sunt bine respectate. Vor impune amenzi dacă nu se va întâmpla aşa.

Germania înregistrează circa 1.500 de noi cazuri zilnic

Răspândirea virusului este „în prezent încă net mai redusă decât vârful atins în martie şi aprilie“. Autorităţile evidenţiază, însă, faptul că, „în ultimele săptămâni, numărul de infecţii a crescut din nou“.
Germania înregistrează circa 1.500 de noi cazuri zilnic, cel mai mare nivel de la sfârşitul lunii aprilie. Recordul a fost de circa 6.000 de cazuri şi a fost înregistrat la început de aprilie. Germania se aşteaptă la o înmulţire a cazurilor în timpul lunilor de toamnă şi de iarnă.

Germania număra joi 237.936 de cazuri de COVID-19 şi 9.285 de decese, conform Institutului Robert Koch.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS