3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPeste 100 de oameni, prinşi sub o clădire prăbuşită în India

Peste 100 de oameni, prinşi sub o clădire prăbuşită în India

Cel puțin două persoane au fost ucise și 18 rănite, luni, când o clădire de cinci etaje s-a prăbușit în Mahad, un oraș industrial din apropierea capitalei financiare a Indiei, Mumbai, scrie Reuters.

Clădirea, care avea 47 de apartamente şi adăpostea 200 de locatari, s-a prăbuşit ca un pachet de cărți, a declarat un oficial al poliției. Acesta a precizat că a fost deschis dosar penal împotriva constructorului. Din fericire, nu toţi locatarii erau acasă cînd clădirea s-a prăbuşit.

60 de persoane au fost salvate

Localnicii și poliția locală au scormonit cu febrilitate printre dărâmături în căutarea supravieţuitorilor, 60 de persoane fiind scoase în primele ore. Ambulanțele au cărat fără oprire răniţii la spitalele din apropiere, pe fondul ploilor musonice grele și a temerilor infecțiilor cu Covid-19.

Shabana Lora, una dintre supravieţuitori, a povestit că a reușit să fugă din clădire cu cele trei fiice ale sale atunci când aceasta a început să se cutremure.

„Abia fugisem la câțiva metri de clădire și am auzit zgomotul asurzitor al prăbuşirii. Apoi, s-a umplut de fum peste tot. Clădirea s-a prăbușit la câteva secunde după ce am ieșit“, a spus ea.

Primul ministru Narendra Modi a declarat azi, într-o postare pe tweeter, că este întristat de incident și că se roagă pentru recuperarea răniţilor.

Ploaile musonice pun la pământ construcţiile slabe

Cauza accidentului nu este clară, dar prăbușirile de clădiri sunt frecvente în India. Cauzele cele mai frecvente sunt lucrările făcute de mântuială, materialele de proastă calitate și nerespectarea reglementărilor în domeniu.

În fiecare an, ploile abundente pun la pământ construcţii mari şi mici prea prost făcute ca să supravieţuiască anotimpului musonic.

Peste 1.200 de persoane au murit în India, în 2017, în urma prăbuşirii unor clădiri, conform datelor publicate de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS