9 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Purtarea măştii, obligatorie în spaţiul public pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles

Purtarea măştii, obligatorie în spaţiul public pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles

Astăzi a devenit obligatorie purtarea măştii în spaţiul public pe întreg teritoriul regiunii Bruxelles. Autorităţile au luat această măsură pentru încetinirea propagării noului coronavirus, a anunţat guvernul regional, conform Agerpres.

Belgia, ţară cu aproximativ 11,5 milioane de locuitori, a depăşit astăzi pragul de 75.000 de persoane contaminate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei (75.008). Cifra este din nou în creştere din iulie.
Autorităţile belgiene au raportat, până în prezent, aproape 10.000 de decese (9.879 înregistrate marţi), una dintre cele mai mari rate de deces din lume.

În majoritatea locurilor publice închise, măştile erau deja obligatorii

În majoritatea locurilor publice închise, măştile erau deja obligatorii, din 11 iulie, pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani.
Generalizarea obligativităţii portului măştii în cele 19 municipii ale regiunii capitalei belgiene se explică după trecerea pragului de 50 de contaminări zilnic la 100.000 de locuitori, potrivit unui comunicat.
„Miercuri, 12 august 2020, rata incidenţei pe teritoriul regiunii Bruxelles a atins, în medie, 50 de cazuri de contaminări cu SARS-CoV-2 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile“, se menţionează în text.

Purtarea unei măşti este, de acum, obligatorie pentru orice persoană în vârstă de 12 ani

„Purtarea unei măşti care să acopere nasul şi gura este deci de acum obligatorie pentru orice persoană în vârstă de 12 ani şi în spaţii publice, şi în locuri private accesibile publicului pe întreg teritoriul Regiunii Bruxelles-Capitală“, adaugă guvernul regional.

Două regiuni din Belgia nu sunt vizate de obligativitatea purtării măştii

Obligativitatea măştii nu vizează în acest stadiu provinciile altor două regiuni belgiene, Flandra neerlandeză (nord) şi Valonia francofonă (sud).

Sunt şi excepţii de la purtarea măştii

La Bruxelles, reglementările prevăd totuşi excepţii. Portul măştii nu este obligatoriu „la practicarea unui sport, efectuarea unor lucrări fizice intense pe drumuri publice şi pentru persoanele cu un handicap care nu le permite să poarte mască sau vizieră“, precizează comunicatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ce spune premierul Florin Cîțu despre o creștere a...

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi.

ȘTIRI GdS

Ce spune premierul Florin Cîțu despre o creștere a...

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi.

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de...

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Cel mai tânăr român se imunizează astăzi contra Covid-19....

Cel mai tânăr român se imunizează contra Covid-19. Este vorba de un adolescent de 16 ani și trei luni, programat sâmbătă la vaccinare.

Rafila: Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. E posibil...

Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. Alexandru Rafila susține că este posibil să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi.

Ministrul Muncii: Orice angajat din România va putea lucra...

Orice angajat din România va putea să lucreze, fie în sistemul privat fie în sistemul public, până la vârsta de 70 de ani dacă...