11.8 C
Craiova
luni, 23 mai, 2022
Știri de ultima orăActualitateOlanda adoptă măsuri suplimentare pentru români. Testele COVID devin obligatorii pe aeroportul din Amsterdam

Olanda adoptă măsuri suplimentare pentru români. Testele COVID devin obligatorii pe aeroportul din Amsterdam

Olanda adoptă măsuri suplimentare pentru românii care vor să intre Regatul Țărilor de Jos. Regulile sunt valabile pentru toate persoanele care vin din România, indiferent de cetățenie, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

MAE reamintește că, în conformitate cu informațiile comunicate public de autoritățile olandeze, România continuă să fie inclusă în zona portocalie (zonă de risc ridicat) pentru care se recomandă evitarea călătoriilor cu excepția celor strict necesare.

Autoizolarea la domiciliu pentru persoanele care se deplasează/revin din state incluse în zona portocalie

Autoritățile olandeze continuă să recomande ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile persoanelor care se deplasează/revin din state incluse în zona portocalie, așadar inclusiv cetățenilor care se deplasează din România.

Autoritățile olandeze vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare

Ca măsură suplimentară, autoritățile olandeze au anunțat colectarea datelor de contact ale persoanelor care vin din zonele de risc. De asemenea, autoritățile olandeze vor efectua controale pentru a verifica respectarea măsurii de autoizolare.

Pe aeroportul din Amsterdam va fi operaționalizat un centru de testare pentru infecția cu SARS-CoV-2

Suplimentar față de măsurile anterioare, pe aeroportul Schiphol (Amsterdam) va fi operaționalizat un centru de testare pentru infecția cu SARS-CoV-2. Toți cetățenii care revin din zonele de risc vor putea fi testați, în mod gratuit, indiferent dacă prezintă sau nu simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2.

Indiferent de rezultatul testării sau de efectuarea acesteia, rămâne valabilă recomandarea fermă privind autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Măsuri similare vor fi implementate și pe aeroporturile din Eindhoven și Rotterdam.

Informații suplimentare cu privire la noile condiții de intrare în Regatul Țărilor de Jos și măsurile adoptate în contextul pandemiei de COVID-19 sunt disponibile la următoarele adrese (limba engleză și neerlandeză):

  1. https://www.government.nl/latest/news/2020/08/06/regaining-control-over-coronavirus-with-local-measures;
  2. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19;
  3. https://www.netherlandsandyou.nl/travel-and-residence/visas-for-the-netherlands/qas-travel-restrictions-for-the-netherlands.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cât de prospere au fost societățile Primăriei Craiova în...

Cât de prospere au fost societățile Primăriei Craiova în 2021. Situațiile financiare vor fi aprobate în ședința de joi a Consiliului Local.

ȘTIRI GdS