18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStarea de alertă se va prelungi dacă nu se reduce numărul de infectări

Starea de alertă se va prelungi dacă nu se reduce numărul de infectări

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că se va prelungi starea de alertă dacă nu apar reduceri semnificative zilnice de infectare cu coronavirus. Totodată, prim-ministrul s-a declarat șocat de sesizarea făcută de către Avocatul Poporului la Curtea Constituțională împotriva legii carantinei, subliniind că Renate Weber ”a pierdut legătura cu societatea și cu poporul” și că ”nu îi pasă de sănătatea românilor”.

”Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic”, a spus Orban, întrebat dacă guvernul va prelungi starea de alertă care expiră pe 17 august. ”Dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, vom prelungi starea de alertă”, a anunțat el.

Șeful guvernului a precizat însă că în momentul de față nu se află în analiză nicio nouă restricție.

”Nu ne dorim introducerea altei restricții”, a subliniat Ludovic Orban.

Întrebat despre atacarea la Curtea Constituțională de către Avocatul Poporului a legii carantinei, care dă posibilitatea autorităților să interneze obligatoriu persoanele infectate și să carantinzeze localitățile cu număr mare de cazuri de coronavirus, prim-ministrul a spus că a fost șocat de contestarea actului normativ.

Pe 17 iulie, guvernul a prelungit pentru o perioadă de o lună starea de alertă pe întreg teritoriul României. Potrivit legii, Executivul poate impune această măsură prin hotărâre, fără a avea nevoie de încuviințarea Parlamentului. Actuala stare de alertă expiră pe 16 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS