11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoronavirus: Florida și Texas înăspresc iar măsurile de relaxare după ce infecțiile au crescut alarmant

Coronavirus: Florida și Texas înăspresc iar măsurile de relaxare după ce infecțiile au crescut alarmant

Infecțiile cu coronavirus în Statele Unite au depășit pragul de 2,5 milioane, cu un număr record de cazuri raportate în statele Florida și Texas. Creșterea numărului de infecții din cele două state din sud vine după ridicarea restricțiilor de către autorități, Florida înregistrând 9500 de noi infecții sîmbătă după cele 9000 de cazuri noi de vineri, scrie BBC.


Autoritățile din Florida au dispus reluarea unor restricții care fuseseră anterior ridicate, la fel cum au procedat vineri și oficialii texani.

Reamintim că dr. Anthony Fauci, declarase săptămâna trecută că țara are o „problemă gravă”- peste 125.000 de pacienți cu Covid-19 au decedat la nivel național. Dr. Fauci a mai spus vineri că aceste creșteri ale cazurilor de infectare se datorează faptului că unele state au ridicat prea devreme restricțiile, iar oamenii nu urmează recomandările autorităților.

„Momentan îi penalizăm pe cei care nu poartă măști”, a spus domnul Suarez, adăugând că ar putea urma alte măsuri, cum ar fi cea a restricțiilor de a ieși din case.

Și în Texas, care a înregistrat, de asemenea, un număr record de cazuri în această săptămână, guvernatorul Greg Abbott a închis barurile și a redus capacitatea restaura

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS