17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJumătate din pasagerii cursei Wizz Air spre Koln de la Craiova, întorşi din drum

Jumătate din pasagerii cursei Wizz Air spre Koln de la Craiova, întorşi din drum

Jumătate dintre pasagerii cursei Wizz Air spre Koln de la Craiova, reluată azi-dimineaţă de pe Aeroportul din Craiova, nu au fost lăsaţi să plece, deoarece nu se încadrau în condiţiile impuse de Germania călătorilor, valabile în perioada 11 -30 iunie.

Doar 42 din cele 82 de persoane care şi-au cumpărat bilet au putut zbura spre Koln. Pentru a nu se repeta istoria şi la următoarele curse de săptămâna viitoare către oraşul german, Aeroportul din Craiova a publicat o informare a autorităţilor germane valabilă din data de 11 iunie, în care sunt detaliate condiţiile obligatorii pentru a putea călători în Germania.

Iată nota:
În atenţia pasagerilor‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

REPUBLICA FEDERALĂ GERMANIA A EMIS URMĂTORUL NOTAM PENTRU CĂLĂTORII CARE DORESC SĂ INTRE ÎN GERMANIA (Valabil pana la data de 30.06)

RESTRICŢII ALE PASAGERILOR CARE CĂLĂTORESC ÎN REPUBLICA FEDERALĂ GERMANIA DETERMINATE DE EVOLUŢIA COVID -19

Restricţia temporară de călătorie se aplică pentru toate călătoriile care nu sunt urgente – călătoria esenţială include angajamente urgente de familie sau afaceri – din ţările terţe în Republica Federală Germania.

Sunt exceptate de la restricţiile de zbor:

  1. Doar din motiv de reîntoarcere acasă

A) Cetăţenii EU şi cetăţenii din statele Schengen şi membrii lor din familie
B) Cetăţenii din ţările terţe care sunt rezidenţi pe termen lung în conformitate cu directiva privind rezidenţa pe termen lung, precum şi persoane care îşi primesc dreptul de rezidenţă, provenind din alte directive ale EU sau care deţin vize pe termen lung

  1. Alţi călători cu o necesitate funcţională incluzând:

A )Profesioniştii din domeniul sănătăţii, cercetării şi din domeniul îngrijirii vârstnicilor
B) Lucrătorii la frontieră
C) Personalul din domeniul transportului, inclusiv echipajul de zbor care transportă bunuri şi personal, în măsura în care e necesar
D) Diplomaţi, personal al organizaţiilor internaţionale, personal militar, în momentul exercitării muncii lor
E) Pasagerii în tranzit

Reprezentanţii Aeroportului din Craiova îi sfătuiesc pe călători să se informeze temeinic înainte de călătorie în legătură cu restricţiile din ţara în care vor să ajungă. Una dintre principalele surse de informare este situl Ministerului Afacerilor Externe.

GdS a cerut şi Wizz Air un punct de vedere, iar compania a precizat că va reveni cu un comunicat în scurt timp. Când o va face, îl vom publica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS