11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUnii profesori din Gorj se tem să revină la catedră

Unii profesori din Gorj se tem să revină la catedră

Mai mulți profesori din județul Gorj se tem să revină la catedră în perioada pandemiei. Este vorba de revenirea personalului din învățământ în școli, în perioada 2 – 12 iunie. Atunci vor sosi la școală și elevii din anii terminali: copiii de clasa a VIII-a, cei de clasa a XII-a și de clasa a XIII-a.

În ciuda faptului că au fost anunțate măsuri pentru a proteja elevii și profesorii, cadrele didactice sunt nemulțumite că ar putea să se infecteze cu noul coronavirus. Potrivit lui Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, sunt profesori care nu ar dori să revină în sălile de clasă, dat fiind faptul că suferă de o serie de boli. Starea de sănătate ar putea fi afectată major, dacă se vor întâlni cu alte persoane ce ar putea fi purtătoare ale virusului care a făcut atâtea victime și în țara noastră.

Nu ar fi dorit examene de final

Constantin Huică e de părere că anul școlar ar fi putut fi încheiat și fără susținerea examenelor de final, la clasa a VIII-a și la liceu. Prin urmare, diplomele ar fi putut să fie eliberate în baza mediilor obținute în timpul anilor de studii.

„Sunt profesori, colegi de-ai mei, care se plâng de faptul că este un moment inoportun întoarcerea la școală. Este suficient să avem un singur copil sau cadru didactic infectat și să fie asimptomatic și să se producă un dezastru. Nu putem să știm cu adevărat cine este purtător al virusului, mai ales dacă nu are simptome și mai ales dacă nu se face o testare prealabilă“, a declarat Constantin Huică, președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

El a precizat că testarea este soluţia optimă. „Eu am propus testarea înainte de revenirea la școală. Măcar orientativ se putea vedea care este situația. Poate erau depistați cei infectați și nu mai intrau în colectivitate. Știu că se va veni cu măști, cu dezinfectanți, dar masca nu asigură o protecție sută la sută. Sunt peste 4.000 de elevi care vor reveni la școală și câteva mii de profesori la orele de pregătire și la supraveghere. Noi ne facem datoria și o să vedem efectele după câteva săptămâni. Trebuie lămurit și cum vor susține examenele elevii infectați sau cei în izolare. Sau ce se va întâmpla cu elevii care vor avea temperatură la școală?”, a declarat Constantin Huică, președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS