22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSibiu: Testul de COVID-19 efectuat primului pacient tratat cu plasmă hiperimună a ieşit negativ

Sibiu: Testul de COVID-19 efectuat primului pacient tratat cu plasmă hiperimună a ieşit negativ

Primul pacient tratat în judeţul Sibiu cu plasmă hiperimună a fost testat de COVID-19 şi rezultatul a fost negativ, evoluţia sa fiind una favorabilă, potrivit medicilor, se arată, luni, într-un comunicat de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), potrivit Agerpres.

„Primul tratament cu plasmă umană hiperimună de la Sibiu aplicat unui pacient diagnosticat cu COVID-19 a fost realizat la finalul săptămânii trecute de către medicii Secţiei Clinice ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Procedura s-a desfăşurat sub îndrumarea medicului şef al secţiei, Mihai Sava. (…) În momentul de faţă, pacientul se află în continuare internat la Terapie Intensivă, unde va mai rămâne sub atenta supraveghere a medicilor. Primul test la RT-PCR realizat după administrarea plasmei este negativ”, se arată în comunicatul SCJU Sibiu.

Bărbatul tratat cu plasmă hiperimună din Sibiu are 48 de ani. Acesta a primit plasmă de la un pacient internat în SCJU Sibiu după ce a fost declarat vindecat. Bărbatul a ajuns la spital în 11 mai, când a fost internat în Secţia Clinică de Boli Infecţioase, de unde a fost transferat la ATI după opt zile de tratament pentru COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS