8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacientă în stare gravă, din cauza coronavirusului

Pacientă în stare gravă, din cauza coronavirusului

Unul dintre bolnavii de coronavirus din județul Gorj este în stare gravă. Este vorba de o femeie internată la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Pacienta este intubată, având în vedere că nu mai putea să respire singură. Medicii o supravegheză permanent pe femeie și îi administrează tratament împotriva coronavirusului, în încercarea de a o salva.

Potrivit doctoriței Elena Vlad, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, la unitatea medicală sunt internați în total 19 pacienți cu coronavirus. Starea de sănătate a acestora este bună, iar evoluția a fost până acum favorabilă, cu excepția femeii care respiră cu ajutorul unui ventilator.

Managerul Vienescu așteaptă rezultatele analizelor

Între persoanele cu COVID 19 internate la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu se află și Dumitru Vienescu, managerul unității spitalicești. Acesta a fost diagnosticat cu noul coronavirus în urmă cu peste o săptămână și jumătate.

„Domnul manager Dumitru Vienescu are o stare de sănătate bună. Evoluția a fost pozitivă și miercuri este programat pentru recoltarea de probe, din câte știu eu, pentru analiza de coronavirus. Va fi un prim test. Dacă va fi negativ, se va repeta. În condițiile în care vor fi două teste negative, atunci pacientul poate fi considerat vindecat și poate fi externat, dacă nu mai sunt probleme de sănătate“, a menționat Elena Vlad, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Elena Vlad a mai spus că alte două cadre medicale de la Secția Urologie, care inițial fuseseră diagnosticate pozitiv la coronavirus, acum s-au negativat.

Doar opt angajați din Sănătate mai sunt infectați

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Gorj, în prezent, în Gorj sunt opt angajați din Sănătate infectați cu coronavirus. Sunt doar două cadre medicale și restul personal administrativ. Este vorba de o asistentă medicală de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu și una de la Spitalul Orășenesc din Motru.

De asemenea, infectați cu COVID 19 mai sunt cinci angajați de la Direcția Resurse Umane din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, plus managerul Dumitru Vienescu, toți internați și sub tratament. În prezent, niciun medic nu este diagnosticat cu noul coronavirus. De asemenea, de la personalul de pe trei secții din Spitalul Județean Târgu Jiu se recoltează în continuare probe. Sunt secțiile ATI, Ginecologie și Neonatologie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS