14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de mii de polițiști și jandarmi mobilizați de 1 Mai

Zeci de mii de polițiști și jandarmi mobilizați de 1 Mai

Aproximativ 36.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră, sprijiniţi de lucrători de la alte structuri operative, precum şi de poliţişti locali şi militari au fost mobilizați pentru următoarele zile pentru a supraveghea că restricțiile vor fi respectate de amatorii de ieșiri de 1 mai. Vor fi folosite elicopterele și, dacă e cazul, dronele.

„Una dintre principalele misiuni va fi descurajarea persoanelor care intenţionează să efectueze deplasări din alte motive decât cele prevăzute în ordonanţele militare şi pot contribui astfel la răspândirea noului coronavirus. În toată ţara, vor fi organizate puncte fixe de verificare şi patrule mobile formate din poliţişti şi jandarmi”, a spus, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, citată de Agerpres.

Pentru cazurile grave, vor fi pregătite să acţioneze peste 150 de grupe de intervenţie, formate din 4 până la 10 lucrători ai ministerului. În teren se vor mai afla, pentru sprijin, şi echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei canine, dar şi ale Jandarmeriei călare.

„Efectivele de ordine publică vor avea în atenţie traseele de deplasare către regiunile turistice, spaţiile de agrement şi alte zone în care, în perioade de normalitate, se organizează diferite activităţi în aer liber, picnicuri, petreceri. Pentru depistarea persoanelor care cu bună ştiinţă încalcă restricţiile de circulaţie, echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie”, a mai spus Monica Dajbog.

Poliţiştii şi jandarmii vor verifica, de asemenea, respectarea interdicţiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau în carantină, patrulând inclusiv în zona spitalelor şi a spaţiilor de carantină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS