10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElon Musk este la un pas de cea mai mare plată de la Tesla

Elon Musk este la un pas de cea mai mare plată de la Tesla

Șeful executiv de la Tesla Inc. este aproape de un jackpot care va depăși de multe ori orice plată pentru executivii-staruri de pe Slicon Valley, conform previziunilor că producătorul de automobile electrice va atinge un reper-cheie în următoarele luni.

În pachetul de compensații al lui Elon Musk convenit în 2018, o parte din premiile bazate pe performanță o reprezintă opțiunea șefului executiv de cumpăra acțiuni preferențiale dacă Tesla atinge anumite repere, unul din acestea fiind o capitalizare medie de piață de 100 de miliarde de dolari timp de șase luni.

Valoarea de piață a lui Tesla este acum de 143 de miliarde, de aproape șapte ori peste cea a lui Ford și de patru ori peste cea a lui General Motors. Media pe șase luni este de 97 de miliarde.

Tesla a prezis că va atinge pragul de capitalizare de 100 de miliarde în următoarele două luni, „dacă valoarea de închidere a acțiunilor Tesla continuă aproape de nivelurile din ultima parte a lui aprilie 2020”, a declarat marți compania

După ce consiliul lui Tesla va confirma media de capitalizare de 100 de miliarde, Musk va putea achiziționa 1,7 milioane de acțiuni la prețul unitar de $350,02. Vânzarea lor la prețul de marți i-ar aduce lui Musk un profit pe hârtie de 725 de milioane de dolari.În comparație, Alphabet (compania-mamă a lui Google) a dezvăluit săptămâna trecută că șeful executiv Sundai Pichar a primit în 2019 compensații totale de 280 de milioane de dolari, mulțumită premiilor în acțiuni legate de promovarea lui ca șef executiv al întregii companii.

Acțiunile Tesla au demonstrat soliditate în timpul crizei economice provocate de coronavirus

Acțiunile Tesla au demonstrat soliditate în timpul crizei economice provocate de coronavirus, chiar și după ce autoritățile din zona Golfului San Francisco au extins până la sfârșitul lunii mai ordinul de carantină care a închis toate întreprinderile, inclusiv unica uzină de automobile din SUA a lui Tesla.


Acțiunile au crescut cu 85% în acest an, în comparație cu scăderile de 11% și 15% ale indicilor S&P500, respectiv Dow Jones Industrial Average. Performanța se menține și pe perioada ultimelor 12 luni, în care acțiunile Tesla au crescut cu 230%, pe când S&P500 a scăzut cu 2,4% și Dow cu 9%. Pe 19 februarie, acțiunea Tesla a înregistrat un record de $917,42 la închiderea burse.

Tesla este programată să raporteze rezultatele primului trimestru miercuri (n.r.: azi), inestitorii urmărind orice schimbare în planurile lui Tesla de a livra o jumătate de milion de vehicule în 2020

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS