12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumărul cazurilor de Covid-19 în Gorj a crescut la 38

Numărul cazurilor de Covid-19 în Gorj a crescut la 38

Numărul cazurilor de Covid-19 la nivelul județului Gorj s-a dublat în ultima săptămână și jumătate.

Astfel, duminică, în județul Gorj erau înregistrate 38 de cazuri de coronavirus. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezenta duminică în felul următor: „223 de persoane în carantină instituționalizată, din care 12 persoane au intrat în carantină și 35 au ieșit din carantină în ultimele 24 de ore; 811 persoane se află în autoizolare la domiciliu, din care 46 de persoane au intrat în autoizolare la domiciliu și 17 au ieșit din autoizolarea la domiciliu în ultimele 24 de ore; 38 de cazuri erau confirmate cu COVID-19 (pe raza județului Gorj), din care: opt persoane vindecate și externate; 28 persoane internate și 2 persoane decedate.

Până în prezent, la nivelul judetului Gorj au fost prelevate 802 teste, din care 14 sunt în lucru. Menționăm că datele prezentate se pot modifica de la o oră la alta, în funcție de evoluția epidemiologică“ potrivit DIrecției de Sănătate Publică Gorj.

Crește numărul cazurilor de Covid-19 la Motru

Cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus se înregistrează în continuare la Motru. Duminică au fost confirmate ca fiind infectate alte trei persoane. Între acestea se află și un tânăr care a revenit din Anglia și care călătorea la Cărbunești. În drum spre casă a fost obligat să se interneze la Spitalul din Motru. Aici a și primit rezultatul că este infectat cu Covid-19.

„În total, până duminică, la Motru aveam 19 persoane infectate cu Covid-19. Sunt internate la spitalele din Târgu Jiu și din Târgu Cărbunești. Ultimele trei cazuri au fost tot duminică. Unul dintre infectați a fost înregistrat pe Motru, dar este din Cărbunești. Un tânăr revenit din Anglia. A primit rezultatul în timp ce era pe drum și a fost internat în cel mai apropiat spital, care era la Motru. Am mai primit două teste negative care vizau persoane de la Direcția Publică Motru. Acolo a fost depistat un salariat cu Covid-19“, a declarat primarul din Motru, Gigel Jianu.

Jandarmi în izolare

Este de precizat că un număr de zece jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj se află de la finalul săptămânii trecute în izolare la domiciliu, după ce au intrat în contact direct cu un pacient infectat cu Covid-19. Este vorba despre un jandarm din Craiova, care a fost câteva zile în misiune în județul Gorj. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Gorj au fost trimiși acasă, iar acum se află izolați la domiciliu, alături de familiile lor. Ei nu vor fi testați decât dacă prezintă simptome specifice noului coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS