19 C
Craiova
luni, 15 august, 2022
Știri de ultima orăActualitate18.100 de persoane au murit în spitalele din Regatul Unit de COVID-19

18.100 de persoane au murit în spitalele din Regatul Unit de COVID-19

Numărul persoanelor care au murit în spitalele din Regatul Unit după ce au fost testate pozitiv cu noul coronavirus a ajuns la 18.100, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii, înregistrând o creştere de 763 de decese în ultimele 24 de ore, relatează Reuters şi AFP.

Numărul de decese anunţat miercuri, de 763, este în scădere de la 828, în precedentele 24 de ore.

În total, 133.495 de persoane au fost testate pozitiv în ţară, una dintre cele mai grav afectate din Europa şi care se confuntă în prezent cu un „vârf” al pandemiei, a declarat înainte de publicarea datelor ministrul economiei, Matt Hancock. Numărul de cazuri noi confirmate de COVID-19 este de 4.451.

Bilanţul autorităţilor nu ţine cont de azilele de azilele de bătrâni, unde, potrivit reprezentanţilor sectorului, mai multe mii de persoane în vârstă au murit.

Izolarea prelungită pe 23 martie până pe 16 aprilie va continua cel puţin trei săptămâni. În pofida presiunii în creştere, guvernul nu are în vedere deocamdată nicio măsură de relaxare, spre deosebire de alte ţări europene.

Puterii i se reproşează întârzierea în efectuarea de teste şi lipsa echipamentelor de protecţie pentru personalul medical. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS