20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraficul în punctele de frontieră redus cu peste 90% în perioada Sărbătorilor Pascale

Traficul în punctele de frontieră redus cu peste 90% în perioada Sărbătorilor Pascale

Tranzitul de persoane şi autoturisme prin punctele de frontieră a înregistrat în perioada sărbătorilor Pascale o scădere semnificativă comparativ cu perioada similară a anului trecut. Scăderea este de peste 90% faţă de perioada similară a anului trecut. În acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

În perioada de referință, prin punctele de frontieră au efectuat formalitățile de control aproximativ 24.500 persoane, cetățeni români și străini şi peste 16.700 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 13.600 persoane cu 9.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 10.900 persoane cu 7.200 mijloace de transport.

Cea mai tranzitată frontieră este în continuare frontiera comună cu Ungaria. Aici, în același interval de timp, au intrat în țară aproximativ 9.600 de persoane cu peste 6.500 mijloace de transport, din care 5.600 automarfare.

În prezent, prin punctele de frontieră se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane și turisme. Scădere de peste 90% față perioada similară a anului trecut, dar în acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

În această perioadă, formalitățile de frontieră au urmat aceeași procedură. Pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Trafic scăzut cu peste 90% la vamă
Trafic scăzut cu peste 90% la vamă
Trafic redus cu  peste 90% în perioada Sărbătorilor Pascale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS