37.6 C
Craiova
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTermoscaner construit de două companii din industria apărării

Termoscaner construit de două companii din industria apărării

Două companii românești din industria de apărare au dezvoltat și lansat în producție un termoscaner care permite scanarea rapidă pe fluxuri de persoane și alarmarea în cazul temperaturilor care depășesc limita febrei, informează Ministerul Economiei.

CONDOR SF-RD este un aparat de măsurare a temperaturii fără contact, dezvoltat de IOR București și Pro Optica. Conține o cameră termală fără răcire, o referință termică, un trepied, un display computerizat și un program software specializat pentru aplicația de scanare termică.

Scaner termic

Virgil Popescu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri: ”Industria românească se mobilizează! Este valabil și pentru sectorul privat, care deja a început să producă ce este necesar în domeniul sanitar: măști, biocide, etc, dar și pentru industria cu capital de stat. ROMARM va începe să producă măști, dar totodată în parteneriat cu STIMPEX produce izolete românești. De astăzi alte două companii din industria de apărare, una cu capital privat și alta cu capital majoritar de stat – IOR, au dezvoltat și lansat în fabricație un termoscaner care permite scanarea rapidă pe fluxuri de persoane și alarmarea în cazul temperaturilor care depășesc limita febrei. Eu știu că industria românească poate să realizeze produse de calitate, cu valoare adăugată mare și îi încurajez pe toți antreprenorii din industria românească: acum este un moment foarte bun să reînviem conceptul de “Fabricat în România”!

Gepostet von Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri-România am Dienstag, 7. April 2020

Termoscanerul CONDOR SF-RD poate fi utilizat pentru controlul accesului în zone intens circulate.

CONDOR SF-RD a fost realizat prin extinderea aplicațiilor sistemului mecanicului conductor de pe vehiculele blindate („CONDOR SR”), aflat în producție de serie la Pro Optica și care echipează transportoarele blindate Pirahna 3 și 5.

„Industria românească se mobilizează! Este valabil și pentru sectorul privat, care deja a început să producă ce este necesar în domeniul sanitar: măști, biocide, etc, dar și pentru industria cu capital de stat. ROMARM va începe să producă măști, dar totodată în parteneriat cu STIMPEX produce izolete românești. De astăzi alte două companii din industria de apărare, una cu capital privat și alta cu capital majoritar de stat – IOR, au dezvoltat și lansat în fabricație un termoscaner care permite scanarea rapidă pe fluxuri de persoane și alarmarea în cazul temperaturilor care depășesc limita febrei“, a spus Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS