5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCampanie de strângere de fonduri pentru dotarea spitalului COVID din Cărbunești

Campanie de strângere de fonduri pentru dotarea spitalului COVID din Cărbunești

La nivelul județului Gorj a fost demarată o campanie de strângere de fonduri pentru dotarea cu materiale de protecție și echipamente medicale a Spitalului de Urgență COVID Târgu Cărbunești.

Este o unitate medicală suport, desemnată de către Ministerul Sănătății să preia pacienți infectați cu COVID-19. Astfel, Asociația pentru Democrație Educație Respect a inițiat proiectul „Salvăm Îngerii Albi“.

„Având în vedere rapiditatea cu care se răspândește Sars-CoV2 și ținând cont de eforturile supraomenești pe care le fac cei din sistemul medical, este momentul să fim solidari. Ne propunem să strângem fondurile necesare pentru achiziția de echipamente de protecție și aparatură medicală pentru spitalele COVID-19 din județul Gorj. În acest sens, punem la dispoziția comunității următoarele modalități de implicare: SMS la 8837 cu textul TARGU JIU, pentru a dona 2 euro. Campania se desfășoară cu sprijinul Federației Fundațiilor Comunitare din România. Prin virament bancar în contul RO59BTRLRONCRT0239526903 deschis la Banca Transilvania sucursala Gorj. Prin contracte de sponsorizare (detalii la [email protected]). Prin lansarea proiectului “Salvăm Îngerii Albi“ intenționăm să asigurăm echipamente de protecție pentru medicii din spitalele din județul Gorj și alte investiți necesare pentru a crește șansele de vindecare ale pacienților infectați cu noul virus! Fiecare ajutor oferit acum va face diferența în salvarea pacienților și protecția personalului medical. Facem un apel la umanitate și la solidaritate, să fim uniți pentru sănătate! Este nevoie să Stăm Acasă, dar nu să Stăm Degeaba!“, a declarat Ștefan Ghimiși, președintele Asociației pentru Democrație Educație Respect Gorj.

Spitalul din Cărbunești are nevoie de materiale de protecție pentru personalul medical, biocide, ventilatoare și medicamente. Unitatea are un număr de 200 de paturi și va trebui să trateze pacienți infectați cu noul coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS